Три ОТГ Львівської області отримають допомогу Програми ULEAD для розвитку місцевого бізнесу

95941800_648815275968146_2446460796830482432_n

За результатами конкурсу, Великолюбінська, Заболотцівська та Кам’янка-Бузька ОТГ відібрані до участі в у спільному проєкті «U-LEAD з Європою» та ГО «Клуб Ділових Людей Україна» «Розробка та пілотування інструментів сприяння бізнесу в ОТГ», який триватиме до червня 2020 року.

З 15 березня по 30 червня триватиме етап розробки та пілотування інструментів сприяння бізнесу в ОТГ 2020.

7 травня відбулася онлайн робоча зустріч із обміну досвідом щодо співпраці ОТГ з місцевим бізнесом для подальших ділових взаємин. Участь у заході взяли представники Львівської ОДА, громадських організацій, бізнес-об’єднань, агенції з розвитку, які сприяють розвитку ОТГ.

Під час онлайн-зустрічі учасники поділилися власним досвідом співпраці ОТГ з місцевими підприємцями, проблемами і викликами, які їм доводиться спільно долати. Керівниця Львівського регіонального офісу U-LEAD Галина Гречин наголосила на тому, що зараз, у часи карантину, допомагати ОТГ налагоджувати містки із бізнесом, зокрема тим, що вже працює в ОТГ, є суттєво важливим. Цей період показав, що коли немає співпраці, то бізнес всіляко відсторонюється від проблем, які стають перед місцевою владою, і не хоче розділяти соціальну відповідальність. У таких умовах ОТГ залишається сам на сам із невиконанням бюджету, потребою здійснювати виплати бюджетникам (у першу чергу – освітянам), а коштів на це немає.

«Зі свого боку ми сподіваємося, що за результатами проєкту переможці відкриють для себе нові можливості із залучення нового та активізації існуючого бізнесу у своїх громадах, - розповідає Галина Гречин. – Сподіваємося, що кожна із ОТГ скористається інструментами ефективного співробітництва, допоможе працевлаштувати мешканців своєї громади та наповнити місцеві бюджети».

У рамках реалізації проєкту відбудуться консультації та сприяння в розробці бізнес-спеціалізації та стратегії розвитку і залучення бізнесу в громаду; спільно розроблять інвестиційні паспорти ОТГ; налагодять контакти із потенційними інвесторами та бізнесом для їх приваблення в ОТГ.

Натомість громади-учасниці повинні тісно співпрацювати у розробці стратегії розвитку бізнесу; надавати вичерпну інформацію про об’єкти інвестування в ОТГ, наявні ресурси ОТГ, бюджет громади план доходів і витрат на 2020 рік, тощо. Також допомагати в налагодженні діалогу та співпраці із місцевим бізнесом в ОТГ; делегувати одного із спеціалістів адміністрації ОТГ для комунікації з проєктом, презентації бізнес-можливостей ОТГ перед потенційними інвесторами тощо; моделювати та пілотувати (впроваджувати) інструменти сприяння бізнесу в своїй громаді.

В процесі реалізації проєкту ретельно будуть аналізувати лояльні і вигідні пропозиції для бізнесу, які в свою чергу, сприятимуть їхньому розвитку та розширенню можливостей.

Громадська організація «Клуб Ділових Людей» буде інформувати представників бізнесу про можливості тих ОТГ, які можуть бути потенційно привабливими партнерами.

Дарія Зубрицька,

експертка із висвітлення і комунікації Львівського регіонального офісу Програми U-LEAD.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: