У Львові з 11 травня не відкриють перукарні та візові центри

сад

З 11  травня дозволять відвідувати сквери, парки та спортивні майданчики. Також відкриються деякі магазини.

Про це під брифінгу розповів міський голова Андрій Садовий.

«Ми планували сьогодні прийняти цілий перелік заходів щодо послаблення карантину. Але впродовж останніх трьох днів ми маємо ріст числа захворювань  - 65 позитивних результатів за останню добу, і є таке бачення, що ця динаміка може зростати. Тому ми провели комісію з ТЕБ і НС, але прийняли небагато позитивних рішень, сподіваюся, що львів’яни поставляться до цього з розумінням. Ми провели консультації з імунологами та інфекціоністами. Їхня порада однозначна – треба відкривати парки і сквери, щоб мешканці перебували на відкритому просторі. Звичайно мають бути дотримані заходи безпеки. Ми також планували відкривати після 11 травня музей – але це не виходить. Бібліотеки і музеї ми не відриваємо, єдиний виняток робимо для Шевченківського гаю, Територію терору та Личаківський цвинтар для відвідування»,  - розповів Андрій Садовий.

Водночас комісія не прийняла рішення щодо перукарень, манікюрних салонів, салонів краси  - вони закриті. Також ми не відкриваємо візові центри. Ці рішення ми будемо приймати 12 травня, після аналізу епідеміологічної аналізу в місті і області. Також ми не прийняли рішення щодо відкриття магазинів, які торгують одягом і взуттям – також за рекомендацією епідеміологів.Ми будемо моніторити ситуацію на вихідні  і 12 числа в нас знову буде комісія. Будемо дивитися, яка буде динаміки і приймати рішення. Натомість ми даємо добро, щоб з 11-12 числа могли працювати магазини, які продають промислову продукцію, все що потрібно для ремонтів, такі як сантехніка, щоб розвантажити великі мережі щоб там не було скупчень. Також ми дозволяємо працювати книгарням, але має бути чіткий регламент, що заходить одна людина», - додав Андрій Садовий.

Також з 11 травня почнуть працювати літні майданчики і тераси. роботу літніх майданчиків при кафе та ресторанах, однак з дотриманням відповідних правил. Так, за словами мера Львова Андрія Садового, у випадку недотримання правил та вимог в умовах карантину, заклади закриватимуть.

«Але будуть дуже жорсткі протоколи – вимірювання температури, дезінфекція рук, столика,   маски, максимальне використання одноразового посуду.  Ви, напевно, пригадуєте, коли ми відкривали ринки, то ми приймали й рішення про їх закриття, коли побачили, що є порушення умов роботи. Те ж саме стосується й літніх майданчиків. Якщо ми будемо бачити порушення роботи літніх майданчиків, ми будемо їх одразу закривати. Якщо буде зафіксовано декілька таких порушень, то ми будемо зачиняти всі літні майданчики у місті. Спільнота повинна нести відповідальність, тому що ми напрацювали всі правила спільно — місто і власники кафе та ресторанів. Якщо ці правила є спільно акцептовані, то треба разом їх і дотримуватись, і звертати на це увагу»,- заявив Андрій Садовий.

У мерії також уточнили, що з 11 травня буде дозволено, торгівлю квітами на виніс;
діяльність працівників ЗМІ у приміщеннях (за окремими вимогами), роботу друкарень, редакцій, логістичних підприємств, телерадіоорганізацій тощо; діяльність, пов’язану з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки на відкритому повітрі, у транспортних засобах, житлових будинках, спорудах, приміщеннях (за окремими вимогами); проведення репетицій, тренувань та інших заходів (до 50 осіб, не більше 1 людини на 10 кв м, без глядачів) у театрах, цирках, концертних організаціях, мистецьких колективах; діяльність адвокатів, нотаріусів, аудиторів та психологів.

12 травня будуть розглянуті рішення щодо роботи: перукарень, спа-салонів, салонів краси, фітнес-центрів, косметологічних салонів; крамниці з продажу одягу та взуття;
візових центрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: