Ляшко розповів, коли закінчиться масковий режим та запрацюють дитсадки

thumbnail-tw-20200424164732-9218
Фото: відкриті джерела

Масковий режим може завершитися до кінця літа у разі зниження нових випадків COVID-19 у період карантину в Україні.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, якщо число випадків буде йти до зниження, то масковий режим може завершитися до кінця літа.

"Якщо число випадків буде йти до зниження, поліпшуватися, то, можливо, і не все літо ми будемо ходити в масках, а досить швидко вийдемо. Можливо, і дитячі садочки відкриємо. Якщо будемо бачити, що сезонність не впливає на поширення інфекції, тоді буде складніше. Тоді будемо балансувати на цих 350-500 випадків і маска стане з нами невіднятним другом до кінця цього року", - сказав він.

Ляшко також підкреслив, що наступний перегляд карантину відбудеться 22 травня.

"Поки буде карантин, до тих пір ми будемо в масках, з антисептиками та соціальною дистанцією. Іншого виходу немає. Ми говоримо про те, що у нас розробляється поетапний план виходу з карантину. Ми вже зараз пом'якшуємо обмеження з 11 травня. Наступний етап перегляду карантину - 22 травня. Будемо дивитися розвиток епідситуації", - додав він.

Головний санітарний лікар країни заявив, що МОЗ зобов'язує бізнес перед роботою виміряти температуру кожному співробітнику та не допускати всіх в кого вона вища за 37,2, інформує ТСН.

Підприємці зобов'язані обладнати кожну торгову точку засобами гігієни. Також зберігається масковий режим і дистанція 1,5 метра для відвідувачів працівників. Окрім масок працівники під час роботи повинні використовувати одноразові рукавички та дезінфікувати приміщення.

Кафе та інші заклади харчування

М'які крісла радять поміняти на ті, які можна дезінфікувати. Люди зобов'язані дотримуватися соціальної дистанції та носити маски. Закладам заборонили видавати меню. Його пропонують розміщувати перед входом, або біля місця прийняття замовлення.

Перукарні та салони краси

Приймати клієнтів можна лише за записом. Водночас часового інтервалу і соціальної дистанції. Дезінфекцію проводити радять після кожного клієнта.

Продовольчі, непродовольчі магазини й ТРЦ 

Адміністрація зобов'язана стежити, аби виконувалося правило "1 людини на 10 кв. метрів". В залах має бути маркування для дотримання дистанції в 1,5 метра. Біля входу: антисептики, інформаційні матеріали "як протидіяти коронавірусній хворобі".

Офіси

Зберігається правило, 1 людина на квадратний метр. Співробітники мають мити руки кожні три години й  не контактувати з людьми, що мають ознаки респіраторних захворювань.

Стоматології

Обмежити клієнтів у доступі до друкованих виробів, обов'язкова дезінфекція всіх інструментів після кожного клієнта. Також за день до прийняття клієнта, потрібно опитати його про стан здоров'я та чи немає в нього ознак респіраторного захворювання, а приміщення слід провітрювати після кожного з пацієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: