Українські ліки від коронавірусу пройдуть тестування у Німеччині

doslidniki-pojasnili-chomu-testi-likiv-na-tvarinah_1
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

У німецьких лабораторіях зараз тестуються деякі українські медичні препарати, які можуть бути застосовані для лікування коронавірусу.

Про це заявив посол України у Німеччині Андрій Мельник, передає УНН.

Україні та Німеччині вдалося домовитися про те, як спільними зусиллями боротися з пандемією коронавірусу, наголосив посол.

"У нас справді є дуже непоганий досвід. Саме у німецьких лабораторіях зараз тестуються деякі вітчизняні медичні препарати, які можуть бути застосовані для лікування коронавірусу. Ми дуже активно працюємо над тим, і я сподіваюся, що будуть спільні ініціативи у розвитку вакцини, таким чином ми намагаємося звести наші наукові установи Академії наук з провідними центрами, які працюють у Німеччині", - повідомив Мельник.

Нагадаємо, Німеччина тестуватиме вакцини від коронавірусної інфекції на добровольцях.

За інформацією УП, Міністерство охорони здоров’я України працює над тим, аби придбати в США та доставити до України препарат Ремдесивір, який американські медики назвали дієвим при боротьбі з коронавірусом.

"Цей лікарський засіб – "Ремдесивір", був включений до нашого протоколу, до нашого стандарту лікування 2 квітня. Це дійсно противірусний лікарський засіб, який виготовляється однією з провідних американських компаній. МОЗ зараз займається тим, щоб закупити цей лікарський засіб і привезти його в Україну, в тому числі за допомогою дипломатичних каналів", заявив на брифінгу очільник МОЗ Максим Степанов.

Ремдесивір раніше використовувався для лікування вірусу Ебола, але, за словами Степанова, результати були не надто добрі.

Медпрепарат передбачається використовувати при наданні допомоги пацієнтам з коронавірусом, що перебувають у важкому стані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: