Зеленський повідомив, коли очікує результатів роботи від Саакашвілі

da9f4fc-picture2-zelenskij-predloz-367704-p0
Фото: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський очікує в найближчі місяці позитивних результатів від призначення Міхеїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

Про це глава держави заявив під час брифінгу в рамках робочої поїздки на Закарпаття, інформує ТСН.

“Результатів роботи від Саакашвілі очікую не на другий день після його призначення, але в найближчі місяці він повинен бути. Результат - з приводу дерегуляції в бізнесі та реформи митниці”, - сказав Зеленський.

За його словами, Саакашвілі у період президентства в Грузії дійсно зміг подолати корупцію та зробити сучасну митницю.

“Ми з ним багато про це говорили. Він розповів, що свого часу поставив нових людей на митниці, потім усіх розігнав. Через деякий час поставив інших - і довелося розігнати знову. Ну, така складна річ реформа митниці. Я дуже хочу, щоб він нею займався,” - сказав Зеленський.

“Другий момент - у нього достатньо міцні інвестиційні зв'язки з багатьма країнами. Коли вони будували Батумі - це було залучення різних інвесторів, тоді там звели великі мережеві готелі. У нього є досвід”, - зазначив Президент України.

Нагадаємо, що 7 травня президент України Володимир Зеленський затвердив колишнього президента Грузії і ексгубернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі головою Національної ради реформ.

В той же час, Еспресо повідомляє, що Грузія вимагає екстрадувати Міхеіла Саакашвілі.

За словами міністра закордонних справ Грузії Давида Залкаліані у Грузії на Саакашвілі заведено справу і він перебуває у розшуку.

"Звичайно, у нас була б зовсім інша реакція, якщо Саакашвілі був би просто громадянином України, а не знаходився б у розшуку і засудженим у Грузії. Ми зверталися до української влади з проханням про екстрадицію Саакашвілі. На жаль, представники української влади в сьогоднішніх коментарях пропустили саме цю обставину", — сказав Залкаліані.

Він додав, що в міжнародній практиці стратегічне партнерство передбачає повагу суверенітету один одного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: