Епідемія починає вступати в силу на Львівщині, – Васько

1584506674_630_360_1584347476-369

У ЛОДА констатують погіршення епідеміологічної ситуації на Львівщині впродовж останніх п'яти днів.

Про це під брифінгу повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Андрій Васько.

«Станом на сьогоднішній ранок в нас є додатково 27 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. В загальному, за останні 5 діб – з 7 по 12 травня – у нас є підтверджено 250 випадків. Це практично третя частина всіх випадків за весь період з лютого. Тобто ми  можемо говорити про погіршення епідситуації зі захворюваністю на COVID-19.

Ми це пов’язуємо з тим, що епідемія починає вступати в силу на території області. Карантинні заходи є послаблені і будуть далі послаблюватися, кожне послаблення карантину спричинятиме додаткову кількість захворювань. Це природний процес, якого уникнути нам не вдасться. Але на сьогодні процес контрольований, і ми можемо говорити про готовність наших медичних установ до надання допомоги. Це головна мета, яку ми мали досягнути жорстким карантином на самому початку. Ми очікували ріст захворюваності на середину і до кінця травня, а в перших числах червня очікуємо пік захворюваності», – розповів Андрій Васько.

Він додав, що у медичних установах на території Львова зараз перебувають 289 пацієнтів.

«Стан пацієнтів – середньої важкості, у деяких важкий. Також маємо вже 22 смерті. На сьогоднішній ранок є 136 підтверджених захворювань у медичних працівників. Але на сьогодні в області немає спалахів, які потребують оперативного реагування комісії або штабу», – додав Андрій Васько.

Як розповів заступник голови ЛОДА Тарас Грень, подальші рішення щодо збереження чи послаблення карантинних заходів будуть прийматися вже найближчими днями обласною, а також районними і міськими комісіями ТЕБ і НС.

«З врахування динаміки, яка зараз відбувається, не виключаємо, що сьогодні, завтра чи післязавтра буде прийнято послаблення умов карантину чи його збереження. Місцеві комісії ТЕБ і НС теж прийняли рішення або щодо продовження  карантинних заходів, або щодо їх пом’якшення.  Наголошую, що це нормально, коли рішення, наприклад, міста Львова, не пишеться під копірку з рішення обласної комісії. Загальна ситуація в області є неоднорідною, десь є більше захворювань, десь менше. Тому органи місцевого самоврядування з врахуванням їх повноважень будуть нести відповідальність у випадку зростання захворюваності. Але всі ці рішення є узгоджені, немає жодних непорозумінь з районними чи міськими комісіями. Ще раз наголошу, що виключно після моніторингу щодо динаміки захворюваності 14-15 травня будуть прийматися кінцеві рішення щодо пом’якшення чи збереження обмежувальних заходів», – розповів Тарас Грень.

Щодо відновлення міжміських пасажирських перевезень в області це залежить від рішення уряду. За словами Тараса Греня, поки немає змін у відповідній постанові уряду, про це говорити передчасно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: