Опанувати англійську чи навчитися малювати: як знайти найкращого репетитора, не виходячи з дому

IMG_7868

У час, коли ми не впевнені в завтрашньому дні і перше, що хвилює – чи буде завтра робота, хочеться знайти мільйон способів, аби вберегтись від паніки та сказати, що все буде добре.

Час кризи та період карантину – це ідеальна можливість, щоб зайнятися саморозвитком, відкрити у собі нові таланти, стати конкурентоспроможним фахівцем. Можливо, знайти роботу у іншій сфері чи удосконалити свої знання та навички, аби працювати у компанії своєї мрії.

Та щоб бути затребуваним на ринку праці, необхідне знання мов: вивчити англійську, повторити німецьку, нарешті опанувати китайську. Том сьогодні ми поговоримо з Вадимом Синжерецьким, який є засновником та CEO міжнародного маркетплейсу для репетиторів «BUKI». Вадим розповість, як і де знайти ідеального репетитора, щоб за оптимальний час покращити рівень володіння мовою. А ще – поділиться власною думкою про переваги у спеціалістів, що вільно спілкуються не лише українською та російською.

– Вадиме, чим сервіс «BUKI» відрізняється від схожих? Чому варто обирати саме вас?

– Спершу декілька слів про БУКІ – ми сервіс, який допомагає знайти якісних репетиторів з різноманітних сфер та куточків України і світу. Ви хочете вивчити іноземну мову, покращити свої професійні навики чи опанувати нове хобі: навчитися малювати, грати на музичному інструменті, дуже часто для того, щоби це зробити максимально швидко і продуктивно – нам потрібен професійний наставник. Ось тут ми і приходимо на допомогу, причому робимо це просто і легко. Достатньо зайти на наш сайт buki.com.ua/ і задати потрібні параметри пошуку.

Розповім детальніше про три фактори, які, на мою думку, відрізняють БУКІ від інших сервісів на ринку:

  1. BUKI – це не школа, не агентство, ми саме маркетплейс. Такий, як UBER, Airbnb, Booking та інші, якими ви раніше могли користуватись. Поясню, ми даємо нашим користувачам можливість величезного вибору серед тисяч найрізноманітніших викладачів, без жодних втручань у процес ціноутворення чи обмеження рамок навчальних програм, предметів. Тобто кожен, хто заходить на наш сайт, може вибрати для себе спеціаліста, який найбільше йому підходить, з яким у подальшому буде навчатися без жодних обмежень.
  2. Наступна перевага БУКІ – наша варіативність. Завдяки тому, що ми маркетплейс, а не школа, ми можемо забезпечувати величезну кількість найрізноманітніших викладачів. Це стосується цін, локацій (міст) викладання, предметів та рівнів. На нашому сайті зареєстровані як викладачі університетів, так і студенти; як шкільні вчителі, так і закохані в свої дисципліни любителі.
  3. І ще один, дуже важливий момент. БУКІ – це маркетплейс, який майже повністю автоматизований. Це означає, що більшість дій у процесі пошуку репетитора ви можете зробити абсолютно самостійно за допомогою нашої системи фільтрів, підказок та сповіщень. Та і у випадку складних ситуацій у нас є відділ обслуговування клієнтів. А це означає, що за виникнення будь-яких непорозумінь, запитань чи труднощів, кожен зареєстрований користувач може звернутися до наших менеджерів, і вони, обов’язково, допоможуть вирішити будь-яке питання. Це можуть бути ситуації з вибором репетитора у складному чи «екзотичному» напрямку або локації. Ми завжди готові робити усе, аби наш сервіс був максимально зручним, комфортним та ефективним у процесі вашого вибору.

– Кому, однозначно, варто прямо зараз зайти на сайт «BUKI», зареєструватися і знайти репетитора?

– БУКІ, як і будь-який маркетплейс, має дві сторони користувачів: виконавці, які є нашими репетиторами, та клієнти, які шукають тих, хто буде їх навчати. Клієнтом може стати будь-хто: батьки, які шукають викладача для своєї дитини, щоби покращити знання чи підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання; професійні спеціалісти, які шукають досвідченого фахівця в своїй галузі, який допоможе покращити навички та  максимально швидко введе в курс справи; студент, якому потрібна консультація перед іспитом; мандрівник, який шукає носія мови для того, щоб вивчити її «з нуля» або удосконалити свої знання. Також наш сервіс сподобається тим, хто не може самостійно вивчити мову та давно у пошуках ідеального наставника.

– Як відбувається пошук репетитора на сайті?

– Ми дуже активно працюємо над тим, щоби користувачі могли максимально швидко і просто знайти репетиторів, які найбільше підходять. Пошук відбувається наступним чином: заходите на наш сайт buki.com.ua/, там ви образу побачите стрічку пошуку. Задаєте потрібні параметри і вже за декілька секунд можете знайти викладача, який підходить вам по предмету, місцю проведення занять, ціні і інших важливих параметрах. Після того, як ви обрали репетитора, який вам підходить, достатньо залишити заявку у його профілі. Обраний викладач отримає ваше повідомлення і зв’яжеться з вами. Понад половина наших викладачів відповідає на заявки менше ніж за годину. Після цього ви матимете контакті дані для взаємодії і зможете обговорити деталі навчання.

Кожен відвідувач сайту може побачити відгуки про усіх репетиторів. Саме з цих відгуків у більшій мірі формується рейтинг. Усі відгуки реальні, оскільки їх можуть залишити тільки ті люди, які працювали саме з цим викладачем.

І звичайно, не менш важливо, сервіс пошуку безкоштовний – ви сплачуєте лише репетитору безпосередньо за проведені уроки.

Якщо в людини виникли певні складності з пошуком репетитора самостійно, то наш адміністратор з радістю запропонує найкращих кандидатів – це та наша відмінність від інших маркетплесів, про яку я розповідав раніше.

Як стати репетитором «BUKI»?

– БУКІ – це сервіс, який надає викладачам постійний потік нових учнів, які підходять за їхньою локацією, робочою ставкою, містом  та іншим побажанням. Також ми чудовий ресурс для досвідчених, талановитих спеціалістів, щоби не просто  отримувати додатковий та основний дохід, але й чудова можливість  реалізації свого внутрішнього потенціалу в галузі викладання.

Стати нашим репетитором може, практично, кожен. Є декілька ключових факторів, які для нас важливі: по-перше, наявність досвіду, знань, цінної практики, заслуг чи суперексклюзивний досвід у певній сфері; по-друге, вміння та бажання навчати, ділитися власним досвідом за встановлену вами ж суму оплати. До прикладу, для багатьох викладачів, які є користувачами нашого сервісу, репетиторство – основний дохід. І насправді ми пишаємося тим рівнем викладання, який надають репетитори сайту, адже ми постійно відстежуємо відгуки про них (понад 95% відгуків про наших викладачів позитивні).

На сайті БУКІ є не лише викладачі шкільних предметів. У нас ви можете знайти репетитор з більшості іноземних мов, університетських курсів, різних хобі (малювання, фортепіано, гітара), покращити професійні навички (маркетинг, бухгалтерія, програмування) і навіть тренера з фітнесу. Загалом це понад 100  предметів, напрямів і дисциплін. У нас є спеціалісти, які можуть поділитися ексклюзивними та вузьконішевими знаннями, і це справді дуже круто.

Щоби стати репетитором, потрібно зайти на сайт БУКІ, на сторінку реєстрації. Переглядаєте базові правила, як працювати з платформою, заповнюєте простий профайл – реєстрацію, далі менеджери перевіряють інформацію про вас, можливо, уточнюють якісь дані у вас особисто і все. Буквально через кілька днів ваш профіль буде на сайті і його бачитимуть клієнти по вашому місту (чи онлайн), предмету, ціні.

Отож, якщо ви давно хотіли поділитись зі світом тим, що знаєте і вмієте найкраще – ми дуже чекаємо на вас, у нас на платформі.

– Чи є ідеальний розклад, графік, репетитор чи секрет, як за оптимальний відрізок часу вивчити мову на достатньо хорошому рівні?

– Все залежить від цілі: для чого і на коли вам потрібна англійська мова. Ви самостійно складаєте графік навчання. Якщо потрібно вивчити мову за оптимальний термін, можна домовитися зі знайденим репетитором про заняття навіть п’ять разів на тиждень.

Щоб заняття були ефективними, я б радив зупинитися на двох критичних моментах: перше – ціль! Ви повинні чітко розуміти, для чого вам знання іноземної мови. Наприклад, хочете знайти нову роботу і вам потрібна англійська, завжди мріяли читати Шекспіра мовою оригіналу чи плануєте подорож до друзів, і знання мови просто необхідне.

Друге – постійність!  Не важливо, в який час ви займаєтеся з репетитором, важливо, не пропускати заняття, дотримуватися поступовості і систематичності, тоді результат точно буде. Перевірено на власному досвіді.

Я чув хороший вираз, що ми дуже переоцінюємо те, що можемо зробити за місяць, за рік, за півроку, і дуже недооцінюємо те, на що ми здатні за п’ять років. От це для мене дуже релевантне до вивчення англійської. Ми дуже переоцінюємо те, що можемо вивчити за місяць, але дуже недооцінюємо те, як системність, поступовість і маленькі кроки можуть нас наблизити до нашої цілі за 2-3 роки.

– Які поради ви можете дати тим, хто вже у свідомому віці вирішує почати вивчення англійської  «з нуля»?

– Запитання дуже близьке мені, адже почав вивчення англійської в 23 роки з цілковитого «0». В мене вийшло як у всіх класичних жартах чи відмовках про англійську: «Не знаю, бо в школі вчив німецьку». Хоча в мене так і справді було. Спробую коротко поділитись своїм досвідом.

Я не перестану наполягати на тому, що повинна бути ціль. Якщо у вас не буде чіткої цілі, ви завжди будете знаходити собі відмови, приводи, щоби перенести заняття і робити все «від завтра» чи «з понеділка». Саме ціль стає мотивацією, щоби вчитися і щоразу досягати нових вершин.

Ви маєте підійти до вивчення англійської не як до чогось абстрактного і незрозумілого. Спробуйте вчити мову, як це роблять діти у школі, тобто будьте готовими до помилок. Старайтеся багато  говорити англійською, часто застосовуйте свої знання на практиці.

Рекомендую розпочати з банальних і простих речей, переведіть ваш комп’ютер і телефон на англійську мову. Повірте, більшість команд вже дійшли до автоматизму, і ви точно зможете без проблем користуватися своїми гаджетами. І таким чином за два-три тижні ви додасьте у свій словник від 30 до 50 нових слів і будете від цього супер happy.

Також рекомендую читати англійською. Є  багато якісних книг оксфордської бібліотеки, які адаптують класику під рівні знання мови. Навіть із найбазовішим рівнем англійської ви зможете читати книжки та вивчати нові слова. Ведіть свій планер чи блокнот англійською мовою. Якщо не знаєте слів – дивіться в словник. З часом це також дійде до автоматизму.

Дивіться фільми англійською. Наприклад, я вставив собі правило – хочеш дивитися серіали, дивися або англійською, або не дивися взагалі. Звісно, бувають винятки, але майже завжди я вибирав собі декілька серіалів, які мені буде зручно дивитися англійською. До прикладу, є серіал «Екстра». Він сподобається тим, хто тільки почав вивчення англійської мови, рекомендую почати з нього. Далі я дивися відомий усім серіал «Друзі» мовою оригіналу. Спершу, міг не розуміти 50% реплік героїв, деякі фрази здогадувався з контексту. Далі розумів практично все. Цікаво вчити англійську з фільмів чи серіалів, слова запам’ятовуються підсвідомо, окрім цього, одразу чуєш вимову та вчишся будувати речення. І так серіал за серіалом ви дуже якісно і весело удосконалите свої знання з англійської.

Дещо про сервіси, за допомогою яких я навчався: BUKI – як ви уже зрозуміли, то тут можна обрати викладача, за різноманітними параметрами. Puzzle movies – це сервіс, де можна дивитися фільми та мультфільми з активними субтитрами; ви можете вибирати незрозуміле слово і одразу отримати його пояснення та переклад. LinguaLeo, Duolingo – безкоштовні або майже безкоштовні додатки для вивчення нових слів та практики граматики. Зручно, що можна практикуватись будь-де, коли у вас є зайвих 10-15 хвилин (транспорті, черзі). YouTube – як один з основних каналів класного англомовного контенту. Вибирайте блогерів, які вам подобаються і вперед.

Також я вивчав англійську з репетитором, знайшов його, звісно ж, на БУКІ. Своєму викладачу першого ж дня сказав, що рівень моєї англійської зараз не досконалий, але я б дуже хотів, щоби протягом уроку ми не вживали жодного українського слова, тобто спілкувалися виключно англійською. Це було нашим правилом і допомагало мені вчитися думати англійською та вивчати нові слова.

Ваше вивчення мови повинно стати як хобі, як невід’ємна частина вашого дня, навіть у банальних речах. У певний момент ви помітите, як ваш словниковий запас збільшився і ви вже «звучите» як англійська королева. За ці 4 роки, за словами мого викладача і деяких онлайн тестів, у мене з нуля зараз десь рівень Upper-Intermediate. Хоча залежить ще він конкретного навику – досить добре сприймаю на слух, читаю і говорю, але жахливо пишу. Та я над цим працюю.

–  Як знання іноземної мови полегшує ваше життя? В чому? Розкажіть про свій досвід…

– У моїй сфері, ІТ і стартапи, без знання англійської мови взагалі неможливо. Усі першоджерела, швидкі та гарячі новини англійською.

У світі англійська мова – це мова міжнародного спілкування. Відповідно, якщо ваші амбіції спрямовують вас в ІТ, технології, науку та інші схожі сфери, які за замовчанням – глобальні, ви маєте добре володіти англійською.

Якщо говорити про мене, англійська – це насамперед комунікація з міжнародними потенційними партнерами, ділове спілкування в чатах з командою. Ми не завжди можемо знайти в Україні людей, які відповідають нашим вакансіям, тому доводиться шукати їх за кордоном. Також англійська – це не тільки про роботу, а й про відпочинок, задоволення: розмови з друзями, подорожі і відкриття цілого нового світу, книги, фільми, серіали в оригіналі. Оригінальні голоси і емоції акторів – це щось.

– Як ви думаєте, чому більшість компаній, беручи на роботу нового працівника, серед головних вимог вказують знання іноземних мов? Для вас, як керівника, важливо, щоби ваші працівники розвивалися, знали мови, були користувачами вашого сервісу?

Знання мови значно спрощує роботу. Ви можете з легкістю самостійно опрацювати першоджерела різних важливих документів чи швидше від інших читати новини на іноземних сайтах. Здебільшого до нас в БУКІ майже не приходять люди, в яких рівень англійської дуже низький. Саме тому, я швидше вибираю за критичними спеціальними навичками чи знанням і між спеціалістом з хорошою англійською та середнім рівнем. Але якщо вірити даним статистики, то людина, яка добре знає англійську, має вищу зарплату та шанс знайти роботу своєї мрії. Мова – це глобальні можливості і ваша конкурентоспроможність.

– Ваша порада тим, хто після нашого інтерв’ю вирішить вивчити мову, удосконалити свої знання, та кілька слів львів’янам.

– Насамперед, я дякую, що ви прочитали наше інтерв’ю. Я б рекомендував зробити те, що наблизить вас до мети. Це може бути щось дуже незначне: завантажити додаток та вивчити там п’ять нових іноземних слів, почати переглядати серіал англійською мовою чи спробувати знайти на сайті БУКІ репетитора, який вам підходить. Поставлених цілей досягають ті, хто не стоїть на місці, постійно удосконалюється, не боїться труднощів та робить особисті виклики своїми звичками. Використовуйте час з користю, а якщо у вас виникнуть додаткові запитання – пишіть їх на сайті БУКІ, і наші адміністратори, обов’язково, вам допоможуть. Можливо, ви саме той спеціаліст, досвід якого хочуть перейняти десятки молодих людей. Будемо раді бачити вас на нашому сайті.

Для нас, команди БУКІ, Львів – одне з найактивніших міст на платформі з понад 2000 викладачів.  Мені дуже шкода, але був я у Львові аж п’ять років тому. Обіцяю це виправити, після зняття усіх карантинних обмежень. Вірю, що Львів надихне мене на нові звершення.

Діана СІЧЕВСЬКА

* реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: