У Львові з'явилася незвична розмітка на дорогах: пояснення для водіїв

розмітка
Фото: Галина Драч

Сьогодні, 12 травня, на перехресті вул. Пасічна - Медової Печери було нанесено незвичну для вулиць м. Львова дорожню розмітку «вафельницю».

Про це повідомляють в Управлінні транспорту Львівської міської ради.

Оскільки, як випливає з коментарів під постом з новиною, більшість водіїв не знають, що означає дана розмітка, тому в упарвілнні вирішили роз'яснити.

«Це розмітка 1.4 яку застосовують на ділянках доріг де заборонено стоянку ДТЗ. Згідно ДСТУ 2587-2010 «Безпека дорожнього руху. Розмітка дорожня. Загальні технічні вимоги. Методи контролювання. Правила застосування» дану розмітку дозволено застосовувати у вигляді сітки на прехресті для недопущення виїзду і зупинки на ньому.
Дане рішення було прийнято через часті порушення водіями транспортних засобів Правил дорожнього руху, що призводило до утворення заторів і небезпечних ситуацій на даній ділянці.

Дана розмітка дозволить краще орієнтуватись водіям, а патрульній поліції визначати порушників (в перспективі встановлення на цій ділянці камер, які дозволять фіксувати порушення в автооматичному режимі)», - зазначено в дописі.
(Фото: Галина Драч)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: