Які свята відзначають 12 травня (іменини, народні прикмети)

Nurses-support-their-young-600x330

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 12  травня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 12  травня в Україні і світі.

Свята та події 12 травня

12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. Хоча фактично святу вже більше ста років, офіційно воно було засновано тільки в 1971 році.

День медичної сестри відзначається з моменту об’єднання сестер милосердя з 141 країни в професійну громадську організацію - міжнародну раду медичних сестер.
Вперше служба сестер милосердя була організована під час Кримської війни англійкою Флоренс Найнтінгейл (12.05.1820 - 13.8.1910). Всесвітній день медичних сестер за рішенням Міжнародної організації Червоного хреста є саме в її честь, в день її народження - 12 травня. Тоді й сформувався стійкий стереотип: медсестра - це санітарка, яка виносить з поля бою поранених або стоїть біля операційного столу.

  • 1929 — у Львові створена організація письменників Західної України — «Гроно».

Іменини 12 травня

Цього дня іменини святкують: Арсеній, Василь та Іван.

Народні прикмети 12 травня

  • Схід сонця яскравий і ясний – літо буде теплим
  • Зоряне небо вночі 12 травня передвіщає багатий урожай
  • Мурахи 12 травня переселяються в сухе місце – скоро піде дощ
  • Багато хрущів – чекай посухи
  • Береза розпустила листя раніше вільхи – посуха влітку буде, і навпаки
  • Блискавка перед дощем 12 травня – опади будуть йти довго
  • Бджола 12 травня жалить – від дев’яти недуг рятує, оса – дев’ять недуг несе.

Гороскоп 12 травня

Овен

В жодному разі не можна сумніватися в правильності мети, яку ви для себе обрали: в іншому випадку енергія, яка призначена для її досягнення, буде витрачена на метання і занепокоєння.

Телець

Вітаються будь-які починання – всі вони будуть приречені на успіх, так що важливо, не втрачаючи часу на розгойдування, починати реалізацію найскладніших і багатообіцяльних проєктів.

Близнята

Як правило, зірки радять утримуватися від авантюрних вчинків, але в цей день частка ризику не завадить – головне, ретельно все розрахувати і передбачити можливі наслідки.

Рак

Сприятливий день для будь-яких фінансових операцій, починаючи з оплати комунальних рахунків і великих придбань і закінчуючи відкриттям рахунків у банку та укладенням важливих угод.

Лев

Успіх буде супроводжувати тим, хто зможе відокремити питання пріоритетної важливості від тих, які можуть деякий час почекати, і зайнятися першими, відклавши другі.

Діва

Роботу в цей день бажано поєднувати з відпочинком, а ще ліпше – з заняттям улюбленою справою: тим, у кого досі немає хобі, саме час його нарешті знайти.

Терези

Починаючи нову справу, як слід продумайте і прорахуйте всі свої кроки: погодьтеся, буде дуже прикро "спіткнутися" про першу ж перешкоду тільки тому, що ви не змогли її передбачати.

Скорпіон

Можна ставати до реалізації проєкту, над підготовкою якого ви давно і наполегливо працюєте: у цей день обставини складуться сприятливі, так що не втрачайте часу.

Стрілець

Вплутуючись у сумнівну справу, згадайте про те, що ви відповідаєте не тільки за себе, але і за людей, які еребувають поруч – не варто ризикувати їхнім спокоєм і матеріальним добробутом.

Козоріг

День, коли рекомендується хоча б на час відмовитися від звички тримати все під контролем: відпустіть своє життя на самоплив – вас здивує те, наскільки сприятливо все складеться.

Водолій

Гарний час для купівлі та продажу: все, що буде придбано в цей день, виявиться відмінної якості, а продане принесе набагато більший прибуток, ніж той, що планувався спочатку.

Риби

Той, хто останнім часом працював, не покладаючи рук, може розраховувати як на підвищення по службі, так і на збільшення зарплати – і те, і інше буде однаково приємним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: