Лікарні Львівщини отримали шість апаратів штучної вентиляції легень (фото)

IMG_0022

Чотири медичні заклади Львівщини сьогодні і завтра отримають нові апарати штучної вентиляції легень.

Зокрема сьогодні для медиків передали 6 апаратів ШВЛ: Центру легеневого здоров’я - 3, Львівській обласній інфекційній лікарні - 1, Львівській обласній клінічній лікарні - 1, а також ще 1 для Стрийської центральної районної лікарні, який був придбаний за спонсорські кошти.

 

Апарати ШВЛ були придбані в межах реалізації обласної «Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров'я Львівської області на 2017-2020 роки». 41,6 млн грн (з 246 млн грн) на початку квітня цього року скеровано в КНП «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний центр» для придбання апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ).

«Нам вдалося стати першими в чергу на отримання одних з кращих апаратів ШВЛ. Тішуся, що до цієї ініціативи долучилися жертводавці, які є депутатами обласної ради», – заявив голова облради Олександр Ганущин.

«Виробником цих висококласних апаратів є швейцарська компанія Hamilton Medical. Таке суперсучасне обладнання потребують наші лікарні якнайбільше, адже вони допомагають рятувати життя та здоров’я пацієнтам різного віку – дорослих, дітей та немовлят. Нагадаю, близько двох тижнів тому ми придбали також 6 із 20, які надійшли у Україну, апаратів ШВЛ транспортних та для критичних станів Mindray Т7 (виробник – Китай) на суму понад 2,5 млн грн з обласного бюджету. Тобто це вже друга партія обладнання. Представлена сьогодні апаратура входить в трійку кращих на ринку виробництв. Хочу наголосити, що за 2 місяці уже закуплено та передано лікарням області 12 апаратів ШВЛ, найближчим часом ми очікуємо на поставку ще шести таких апаратів. Кошти будуть сплачені тільки після передачі апаратів медикам. Угоди укладали безпосередньо медичні заклади», – додав перший заступник голови ЛОР Богдан Гагалюк.

Як розповіла регіональний менеджер компанії «Ксенко», яка є офіційним представник компанії-виробника Hamilton Medical, Іванна Козловська, усі апарати HAMILTON – це висококласна апаратура, призначена для довготривалої респіраторної підтримки пацієнтів, в тому числі важкохворих. Вона також зазначила, що усі доставлені сьогодні у медичні заклади апарати за допомогою відповідних фахівців впровадять в дію, навчать персонал, як з ним працювати і в подальшому будуть забезпечувати їх обслуговування.

«Такі апарати штучної вентиляції легень дозволяють проводити вентиляцію легень, відповідно до індивідуальних потреб пацієнта, мають широкі функціональні можливості. Їх можна застосовувати для дорослих, дітей та немовлят», – розповіла Іванна Козловська.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: