Львів проситиме уряд звільнити туристичну галузь від сплати податків

туристи львів

Львів скерує звернення до уряду з проханням звільнити туристичну галузь у 2020 році від сплати всіх податків.

Відбулась зустріч міського голови Львова Андрій Садового із представниками готельного та ресторанного бізнесу міста стосовно проблем і ризиків, з якими зіткнулась туристична галузь через пандемію коронавірусу. Під час зустрічі було прийняте рішення скерувати до керівництва держави листа з пропозицією звільнити туристичну галузь України у 2020 році від сплати всіх податків, - йдеться на сайті Львівської міської ради.

«Вирішили звернутися від міста до керівництва держави, щоб на цей рік туристична галузь України була звільнена від усіх податків. Хочемо разом з вами пролобіювати таке рішення. Це промоція, це робота для молодих людей. Якщо цього не буде, то ці молоді люди будуть безробітними або виїдуть на заробітки за кордон. Те, що ми самі можемо прийняти на своєму рівні, зокрема нульова ставка оренди майна, то ми її дальше зберігаємо. Туристичний податок однозначно скасовуємо, нічого платити не потрібно. З точки зору податку на нерухомість чи земельного податку, то це питання регулює держава, ми на це не маємо жодного впливу.

Моя позиція дуже проста — максимум, що можна допомогти, ми допоможемо. Тому рішення, які ми будемо скеровувати до уряду, повинні бути підсилені кожним з вас. Потрібно звільнити туристичну галузь у 2020 році від сплати всіх податків, бо ця галузь дає промоцію, відомість і роботу для людей», — сказав Андрій Садовий.

Окрім того мер Львова закликав представниками готельного та ресторанного бізнесу разом напрацювати нову промоційну кампанію для Львова, щоб відновити туристичний потік. Зокрема, йдеться про максимальну промоцію міста в межах України. Можна гостям пропонувати певні бонуси. Щодо готелів — можна робити промоцію «Львів за пів ціни».

Також Садовий звернув увагу на громадський транспорт: «Львів — чи не єдине місто, де усі трамваї, тролейбуси, автобуси їздять. Ми свідомі, що люди їдуть на роботу. Але транспорт працює у форматі спецперевезень. Міжміський транспорт планують протягом тижня прийняти рішення, це буде рішення області. Щодо відновлення авіасполучень — ситуація ще не відома».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: