В Україні можуть почати призивати резервістів без оголошення мобілізації

резерв

У Генштабі Збройних Сил України розглядають запровадження нового виду військової служби. Йдеться про ймовірність призову резервістів без оголошення мобілізації.

Триватиме така служба до 6 місяців. Це стосується передусім тих резервістів, які уклали контракт з бойовими військовими частинами про проходження служби у військовому резерві. Про це повідомляє пресцентр Генштабу.

Цю тему обговорили на нараді в Генеральному штабі Збройних Сил. Відбулася вона 14 травня за ініціативи Ради резервістів Збройних Сил України. Тема заходу – внесення змін до чинного законодавства з питань проходження військової служби в резерві. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на своїй фейсбук-сторінці.

Пропозиції щодо вищезазначеного призову винесла Рада резервістів.

Вже розроблено відповідні зміни до законодавства. Нововведення є спрямованими на вдосконалення та унормування надважливих для обороноздатності України питань.

Ці питання – пов'язані, зокрема, з:

  • реформуванням системи військових комісаріатів,
  • ефективністю та автоматизацією процесу функціонування в державі системи військового обліку,
  • оперативним доукомплектуванням ЗСУ та інших військових формувань у особливий період.
    Загалом законопроєкти передбачають внесення змін до 37 законів України, зокрема до 6 Кодексів України.

Соціальні пільги та гарантії 

Вищезазначені законопроєкти передбачають норми, що поширюють весь комплекс чинних соціальних пільг та гарантій для людей, яких можуть призвати на військову службу в особливий період без оголошення мобілізації.

Також передбачено податкові пільги на самозайнятих осіб (фізичних осіб – підприємців) у разі їх призову на таку військову службу.

Результат для ЗСУ

У разі реалізації ініціативи Збройні сили та військові формування мають поповнитися мотивованими та підготовленими резервістами у разі раптової кризової ситуації, що загрожуватиме нацбезпеці України.

Також під час обговорення учасники наради наголосили, що реалізація цих змін є важливою для національної безпеки. Відтак, військові сподівають на підтримку запропонованих ними ініціатив з боку української влади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: