Понад 60% інфікованих коронавірусом в області — львів’яни

IMG_6540
Фото Умовне, Автор: Роман Балук

Серед 942 інфікованих коронавірусом у Львівській області 583 — львів’яни.

Про це в ефірі радіо «Львівська хвиля» розповів головний медик Львова Володимир Зуб, передає пресслужба Львівської міськради.

«За минулу добу в області провели 357 ПЛР-аналізів на COVID-19, у результаті яких виявлено 38 позитивних результатів. Із них 20 — мешканці Львова. Така цифра нас тішить, оскільки зовсім недавно були дні, коли ми виявляли по 40−60 інфікованих. Загалом в області є 942 людини з підтвердженим коронавірусом, із них 583 — львів’яни. Сьогодні в інфекційній лікарні перебувають 164 особи, у 8-й міській лікарні — 49, у 1-й міській — 33. Це більше, ніж у попередні періоди, але це саме той період, коли ми спостерігали зростання кількості позитивних ПЛР. Відповідно, кількість госпіталізованих у нас також збільшилась», — зазначає Зуб.

За його словами, зменшення кількості позитивних результатів лабораторних тестів свідчить про те, що гострого спалаху коронавірусу в регіоні таки вдалося уникнути. «Та ми однаково щодня виявлятимемо нових пацієнтів із позитивним ПЛР-аналізом. Це триватиме довго, і ми всі повинні навчитись жити з коронавірусною інфекцією навколо нас, дотримуватись правил, переробити свою психологію», — додає медик.

Фахівець відзначив, що про колективний імунітет наразі не йдеться, оскільки він формується лише в разі, якщо інфекційним захворюванням перехворіло понад 95% мешканців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: