Відсьогодні кордон з Польщею можна перетнути пішки

джд
Фото: Державна прикордонна служба України

Розпорядженням Уряду від 13 травня 2020 р. № 542-р з опівночі 16 травня 2020 року відновлено роботу пункту пропуску «Шегині», що на кордоні з Польщею.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Це єдиний пункт пропуску на українсько-польській ділянці, де обладнаний піший перехід.

Зазначимо, що наразі здійснюється пропуск громадян лише в пішому порядку, оскільки суміжною стороною роботу автомобільного напрямку не було відновлено.

До введення карантинних обмежень державний кордон у цьому пункті пропуску за добу пішки перетинало близько 2 тисяч осіб.

Станом на 08.00 16 травня через кордон пропущено майже 400 осіб. Всім громадянам, які прибули на вхід в Україну в обов’язковому порядку охоронці кордону провели температурний скринінг. Осіб з підвищеною температурою тіла не виявлено.

Для осіб, які прибули в Україну передбачено двотижневий карантин. Окрім госпіталізації в обсерваторах громадяни можуть погодитися на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «ДІЙ ВДОМА». Під час прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби перевірятимуть внесення особою інформації у додаток.

Нагадуємо, що на вхід в Україну діють обмеження відносно  іноземців та осіб без громадянства (окрім визначених категорій).

Обмежень для громадян щодо виходу з території України немає. Однак варто врахувати, що суміжною Стороною введені додаткові заходи на вхід до Республіки Польща, зокрема проходження двотижневого карантину.

Також нагадаємо, що, крім пункту пропуску «Шегині» у пішому порядку, кордон з Польщею можна перетнути на автомобілях в пунктах пропуску «Ягодин», «Рава-Руська» та «Краківець».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: