До України прибула партія костюмів біозахисту

3b32d8a-1
Фото: УП

Вантаж із костюмами біологічного захисту із Китаю вже в Україні. Орієнтовно 18 травня їх почнуть роздавати лікарням.

Про це повідомив на брифінгу Міністр охорони здоров’я Максим Степанов

"Вантаж уже прибув в Україну. Починаючи з понеділка почнеться розподіл цих костюмів по наших лікарнях, лабораторних центрах. Саме там, де їх більше всього потребують, і в понеділок-вівторок ці костюми поїдуть безпосередньо до наших медичних працівників", - заявив Степанов.

На закупівлю костюмів біологічного захисту МОЗ виділило 35 млн грн.

Він розповів також, що минулого тижня компанія "Нафтогаз Україна" привезла в Україну великий вантаж з медичним обладнанням і, зокрема, костюмами біологічного захисту. Вони вже розподілені і відправлені в регіони до 98 лікарень, які працюють з хворими на Covid-19.

УП нагадує, що спочатку МОЗ планував закупити дешеві костюми біозахисту у вітчизняних виробників, але потім передумало нібито через невідповідність продукції вимогам якості.

В решті-решт, міністерство вирішило купити 71 тис. одноразових костюмів за кордоном за вдвічі вищою ціною.

Депутатка фракції "Голос" Олександра Устінова розповіла, МОЗ закупило одноразові костюми для лікарів на 40% дорожче, ніж пропонував український виробник. Економія могла скласти 13,7 мільйона гривень. Втім, у МОЗ вважають, що ті костюми, які замовили вони принципово іншої якості. Разом з тим, після закупівлі, їх доставка чомусь затягнулась, зокрема костюми мали бути в Україні ще 1 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: