СБУ та Офіс генпрокурора перевірять інтерв’ю Гордона із Гіркіним

fbb1301-------

Служба безпеки України та Офіс генерального прокурора проведуть перевірку інтерв’ю журналіста Дмитра Гордона із колишнім так званим «міністром оборони ДНР»Ігорем Стрєлковим (Гіркіним).

«Використання органами прокуратури та досудового розслідування інформації з інтерв'ю підозрюваних і обвинувачених осіб досить поширена світова практика. Такі інтерв'ю цінні додатковими фактажем, деталями. Наприклад, так звана "прокурор" Криму підтвердила, що їй відомо про підозру і кримінальні переслідування проти неї в Україні», - повідомив заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов у коментарі УП.

Заступник генпрокурора повідомив, що Гіркін розповів про конкретні факти вчинення ним особливо тяжких злочинів. Він так само запевнив, що ці дані будуть детально проаналізовані прокурорами і слідчими.

Так само не виключається можливість, що в подальшому ця інформація стане предметом розгляду і під час розслідування серйозних порушень міжнародного гуманітарного права - військових злочинів і злочинів проти людства, в тому числі в міжнародних судових інстанціях.

Йдеться про відомості, які свідчать про контроль і постачання зброї незаконним збройним формуванням з боку Російської Федерації.

СБУ також обіцяє відреагувати на інтерв’ю, проте не повідомляє, яким чином.

18 травня Гордон проводить інтерв’ю із терористом Стрєлковим. Станом на 21:30  їхня розмова триває майже 3,5 години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: