У Львівській клінічній лікарні швидкої меддопомоги COVID-19 діагностували у 66 медпрацівників

img9428-2bc12be5

У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги у 66 медичних працівників діагностували COVID-19. Більшість мають легкий перебіг захворювання і лікуються вдома.

Про це ІА Дивись.info розповів керівник лікарні Олег Самчук.

«Четверо наших медпрацівників уже отримали по два негативні результати ПЛР-тесту, тобто можна стверджувати, що вони повністю одужали і уже повертаються до роботи. Ще четверо мають негативні результати першого ПЛР-тесту і чекають на другий. Що ж стосується тих, хто зараз хворіє: на щастя, ніхто з них не має тяжкого перебігу недуги і не потребує кисневої підтримки.

19 медпрацівників, які перебувають у стаціонарі Львівської обласної інфекційної лікарні та лікарні №8, у стані середньої тяжкості. Решта лікуються вдома: вони або не мають симптомів захворювання, або переносять його у легкій формі. Це медпрацівники з різних відділень лікарні. Дехто інфікувався від контактів на вулиці, але більшість – від пацієнтів та внаслідок спілкування між собою», – розповідає Олег Самчук.

Також очільник КЛШМД зазначив, що така ситуація, яка склалася нині, була доволі прогнозованою.

«На жаль, рано чи пізно це мало статися. Останні два місяці навантаження на нашу лікарню зросло в рази, адже до нас везуть ургентних пацієнтів не лише з міста, а й з усієї області.  Тільки за вихідні мали 330 звернень, що потребували невідкладної допомоги. А щоразу, надаючи її, ми ризикуємо. Адже не застраховані від того, що пацієнт, якому просто зараз треба рятувати життя, не є безсимптомним носієм COVID-19. Ми приймаємо всіх, а далі розподіляємо: ті, хто має COVID-19 і пневмонію, наприклад, направляються у інфекційну чи 8-му лікарню, пацієнти без коронавірусу лишаються у нас», – пояснив Самчук.

За словами медика, у Львівській лікарні швидкої допомоги постійно проводяться заходи із дезінфекції і невдовзі планують кожному з працівників зробити тест на коронавірус.

«Щоб убезпечити наших пацієнтів та співробітників, у Львівській лікарні швидкої допомоги постійно проводяться заходи із дезінфекції: окроплюються відділення, промиваються поверхні, медики одягають костюми індивідуального захисту – це халати, бахили, окуляри. У перспективі взагалі кожного нашого медпрацівника плануємо перевірити на коронавірус методом ПЛР. Це потрібно, аби мінімізувати ризики інфікування. Наше головне завдання – зберегти життя та здоров’я не тільки пацієнтів, а й кожного лікаря, медсестри та санітарки», – підсумував Олег Самчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: