У львівській мерії кажуть, що ремонт вулиці на Сихові закінчать до кінця літа

вулиця хуторівка
фото з архіву, ілюстративне

Продовжуються роботи на вул. Хуторівка, розпочаті в січні цього року. Станом на сьогодні підрядна організація ТзОВ «Онур», на замовлення ЛКП «Львівавтодор» на вул. Хуторівка провела роботи влаштування каналізації, каналізаційних колодязів, влаштування водопроводу та водяних колодязів, облаштування бордюрів, - повідомляють у Львівській міській раді.

«На вул. Хуторівка не було ремонту 35 років. Що зміниться після ремонтних робіт? Будуть смуги для руху громадського транспорту з двох сторін, і облаштують третю додаткову смугу. А це великий плюс. Будуть якісні велодоріжки, якісні хідники і якісне освітлення. І звичайно, що почне курсувати тролейбус, про який сихівчани давно мріють. Тоді мешканці Сихова зможуть тролейбусом доїхати від пр. Червоної Калини до вул. Наукова. А в перспективі, коли зробимо вул. Ряшівську, — аж до Скнилівського летовища. Тому однозначно транспортне сполучення покращиться. Також для тих, хто любить їздити ровером чи ходити пішки, теж будуть комфортні умови.

Тобто сьогодні ми повинні робити більше для того, щоб люди могли бути фізично активними. Тому хідники, велодоріжки -це важливо. Плюс смуги для громадського транспорту. Бо один автобус чи один тролейбус може перевезти до 100 пасажирів, а приватних машин потрібно до 80. То кому має бути перевага? Звичайно, що громадському транспорту. Бо коли по всіх магістралях є окремі смуги, — це дає якісний результат.

Отож, на вул. Хуторівка до кінця серпня плануємо закінчити весь основний об’єм робіт. У вересні мешканці вже зможуть проїхатися громадським транспортом чи власним авто, чи на велосипеді, по відремонтованій вулиці. Щодо сполучення вул. Хуторівки з пр. Червоної Калини тролейбусом, то це буде трохи пізніше, адже потрібно облаштувати нові опори та ін. Та думаю, що до кінця жовтня все завершимо», — розповів мер Львова Андрій Садовий.

За його словами, також місто працює над реалізацією проекту облаштування пішохідної доступності між семінарії, що на вул. Хуторівка, з УКУ на вул. Козельницька.

За галом, під час капітального ремонту на вул. Хуторівка буде проведено заміну всіх комунікаційних мереж, облаштування дощової каналізації, влаштування контактної мережі тролейбусу, велосмуги, світлофорних об’єктів, зупинки громадського транспорту, заміну опор вуличного освітлення і влаштування благоустрою.

За результатом ремонтних робіт на вул. Хуторівка облаштують:

велодоріжку;
хідники;
оновлять дорожнє покриття;
запустять рух нового тролейбусного маршруту «вул. Наукова — пр. Червоної Калини».
Завершення робіт 30 вересня 2020р. Договірна ціна ремонту вул. Хуторівка — 125 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: