На Галицькій митниці затримали посадовця під час отримання хабара

хабар
Фото: ДБР

Слідчі ДБР затримали головного інспектора Галицької митниці ДМСУ та митного брокера під час отримання хабара.

18 травня 2020 року старший інспектор та брокер безперешкодно пропустили через митний пост товар на понад 500 тис. грн. Після цього обох затримали під час отримання частини хабара. Про це повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

«За попередньою інформацією, правоохоронці разом із митними брокерами налагодили схему систематичного одержання неправомірної вигоди від фізичних та юридичних осіб, суб'єктів зовнішньо-економічної діяльності. За «винагороду» учасники схеми не створювали штучних перешкод та пришвидшували оформлення митних документів на експорт та імпорт товарів різних груп», – йдеться у повідомленні пресслужби.

Слідчі ДБР провели обшуки за місцями роботи та проживання фігурантів кримінального провадження. Під час цього вилучили документи, які свідчать про причетність митників до протиправної діяльності, а також понад 27 тис. доларів США і майже 3 тис. євро.

Керівництво розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Івано-Франківської області. Триває слідство, тому назви митного поста у прес-службі Державного бюро розслідувань не називають.

У разі доведення вини затриманим загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: