Рада розблокувала «антиколомойський» закон

thumbnail-tw-20200413140625-5417

Народні депутати не підтримали постанови про скасування голосування за банківський закон, запропоновані на минулому тижні Поляковим і Дубинським.

Верховна Рада не прийняла постанови №2571-д-П і №2571-д-П1 про скасування результатів голосування про прийняття в другому читанні і в цілому законопроекту №2571-д (так званого «антиколомойського» закону).

За постанову 2571-д-П1, яке 13 травня зареєстрував депутат від Слуги народу Олександр Дубинський проголосували 84 народних депутата, за постанову 2571-д-П позафракційного Антона Полякова - 78.

В результаті банківський закон розблоковано для підписання спікером Верховної Ради і президентом України.

Законопроект №2571-д - це пул змін до банківського законодавства, які в тому числі стосуються судових розглядів навколо рішень Національного банку. Закон стосується всіх банків, які збанкрутували внаслідок кризи 2014-2015 років.

Документ уточнює, що екс-власники банків-банкрутів дійсно можуть визнати дії держави неправомірними, але не можуть повернути контроль над фінустановами. При цьому вони можуть претендувати на матеріальну компенсацію, але для цього повинні довести свої збитки за допомогою міжнародного аудитора.

Закон прямо вплине практично на всі судові процеси, які йдуть навколо націоналізації ПриватБанку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: