Облаштування під'їзної дороги у Страдчі перевірять правоохоронці

лода4

Львівська обласна державна адміністрація не надавала жодних дозволів на будь-які роботи ТзОВ «Керамбуд». 

Львівська обласна державна адміністрація не надавала жодних дозволів на будь-які роботи ТзОВ «Керамбуд».

Про це сьогодні, 20 травня, сказав заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко під час виїзної наради щодо будівельних робіт, які проводить компанія ТзОВ «Керамбуд», та рубок лісу у Страдчі.

Він зауважив, що постійним користувачем лісового масиву, в межах якого ведуться роботи з облаштування під’їзної дороги, є Страдчівський навчально-виробничий лісокомбінат Львівського лісотехнічного інституту.

Договір, укладений між ТзОВ «Керамбуд» та Страдчівським навчально-виробничим лісокомбінатом, не надає права приватній компанії  проводити будь-які будівельні роботи  в межах цього лісового масиву, лише право проїзду, повідомляють у пресслужбі Львівської ОДА.

Відтак правоохоронні органи спільно з Держекоінспекцією у Львівській області, інспекцією сільського господарства, Яворівською районною адміністрацією нададуть правову оцінку щодо діяльності компанії, яка проводить будівельні роботи у Страдчі.

«Щодо діяльності ТзОВ «Керамбуд», ми зробили запити в правоохоронні органи та екологічну інспекцію. Львівська ОДА не надавала жодних дозволів на будь-які роботи. В межах лісу роботи можуть проводити лише балансоутримувач земельної ділянки лісового фонду, в цьому випадку це Лісотехнічний інститут. Щодо інших приватних компаній, мають бути відповідні документи, тобто угоди на виконання робіт підряду реконструкції дороги.  Адміністрація спільно з усіма органами вивчає ситуацію, аби розуміти, як діяти далі. Правові рекомендації щодо подальших дій буде надано університету, у випадку залучення інвесторів буде напрацьовано механізми виключно у правовому полі», наголосив Юрій Бучко.

Директор  ТзОВ «Керамбуд» Андрій Полянський наголосив, що будівельні роботи проводять  на відстані, далекій від Страдчанської гори, відтак ця дорога не руйнуватиме гору.

«Для того, щоби вивозити пісок, нам необхідно їхати через населені пункти або через Янів, або в іншому напрямку, через чотири села. Відтак, дізнавшись, що є існуюча лісова дорога, яка була в занедбаному стані, ми звернулись до лісового господарства, щоб дорогу реконструювати. Лісничі були не проти, селищні ради теж, відповідно ми розпочали її ремонт. Однак з боку священників розпочався спротив, які, на жаль, не зовсім достовірно висвітлювали інформацію, подаючи заклики, що руйнується Страдчанська гора. Насправді дорога пролягає далеко від Страдчанської гори, попри ліс, не через озера, а через існуючі дамби ми виїжджаємо ліворуч, на трасу», – наголосив директор  ТЗОВ «Керамбуд».

В.о. начальника Державної екологічної інспекції Василь Стрищак зазначив, що, згідно з Лісовим кодексом, дозволом на проведення робіт з вирубки лісу є лісорубний квиток. Відтак, згідно з перевіркою, яку проводить Держекоіспекція, у суб’єкта наявні лісорубні квитки на території, де проведено вирубку дерев.

«Держекоінспекція проводить позапланову перевірку за зверненням громадян Страдчівського навчально-виробничого лісокомбінату щодо правомірності вирубки дерев при будівництві дороги. Суб’єктом надано усі документи, а я наголошую, що, згідно з Лісовим кодексом, дозволом на проведення робіт з вирубки лісу є лісорубний квиток. У цьому випадку суб’єкт надав декілька лісорубних квитків щодо вирубки лісу. Ми побачили, що протяжність дороги відповідає тому, що є на планах насаджень та на планшетах», – наголосив Василь Стрищак.

Відтак за підсумками наради узгодили, що компанія ТзОВ «Керамбуд» доопрацює механізм договірних відносин щодо користування під’їзною дорогою з майбутнім її покращенням.

Нагадаємо, співвласниками ТзОВ «Керамбуд» є Сергій Медведчук та Богдан Козак. Основний вид діяльності компанії – виробництво цегли, черепиці та інших будівельних виробів із випаленої глини. Статутний капітал – 36 мільйонів гривень.

«Веде це будівництво ТзОВ «Керамбуд», і з відкритих джерел стало відомо, що кінцевими бенефіціарними власниками є Богдан Козак та Сергій Медведчук, рідні брати депутатів Верховної Ради України від ОПЗЖ Тараса Козака та Віктора Медведчука», - зазначено в зверненні пароха села Страдч о. Івана Колтуна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: