Під стінами ЛОДА протестувальники вимагали відставки Єрмака (фото)

IMG_0152

«Національний Корпус» під стінами Львівської ОДА проводить акцію «Єрмак Стоп!». Близько 50 осіб вимагають відставки Андрія Єрмака - голови Офісу президента.

«Національний корпус» під стінами Львівської ОДА проводить акцію «Єрмак Стоп!». Близько 50 осіб вимагають відставки Андрія Єрмака – голови Офісу Президента.

Як повідомляють організатори, вони вважають, що голова Офісу Президента Андрій Єрмак сприяє просуванню антиукраїнських капітулянтських ініціатив та відкрито діє в інтересах Кремля.

«Яскравим прикладом стало підписання Єрмаком 11 березня в Мінську протоколу про створення так званої «Консультативної ради». Цим рішенням було фактично легітимізовано кремлівських маріонеток з «ЛДНР», яким надавався рівноправний з Україною статус суб’єкта перемовин. Водночас  Єрмак скомпрометував себе через гучний корупційний скандал, пов’язаний з торгівлею посадами та іншими меркантильними зловживаннями, що яскраво відображені на оприлюднених у мережі записах Лероса.

Ми впевнені, що Єрмак мав залишити свою посаду після акту державної зради в Мінську і корупційного скандалу. Але він дотепер залишається керувати ОП. При цьому Єрмак регулярно виходить за межі посадових функцій, втручаючись у сфери поза своєю компетенцією: від зовнішньої політики до управління регіонами і навіть царини культури. Така ситуація є абсолютно ненормальною з правової точки зору», - йдеться в заяві Нацкорпусу.

Богдан Бордун, начальник штабу Львівського обласного осередку національного корпусу каже, що мають дуже прості вимоги:  «Відставка радника президента Андрія Єрмака – це основна вимога. Єрмак не представляє інтереси України, а другої і третьої сторони, тобто олігархату.

Він зацікавлений, щоб просувати питанння санкцій Російської Федерації, щоб вона могла існувати і розвиватись. Тобто зняти з неї тавро агресора та окупанта.

Росія мусить поламати зуби об український народ. І якщо президент цього не бачить, що йому потрібний правильно налаштований радник, який розуміється на військовій справі і як не здавати позиції та інтереси України в геополітичній площині, так і на сході України», – зауважив організатор акції.

Акція «Нацкорпусу» відбувається по всій Україні, кажуть організатори.

«Ми передали звернення, в якому пояснили, що оскільки Єрмак є представником російської сторони в українськй владі, ми, як український народ, зобов'язуємо президента, а тут губернатора, щоб доніс нашу думку, що Єрмак має бути звільнений і по деяких питаннях відкрити кримінальне провадження», – підсумував Богдан Бордун.

Мітингувальники вимагають негайної відставки Єрмака з посади голови Офісу Президента.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: