Які свята відзначають 20 травня (іменини, народні прикмети)

Bank-to-Bank-Large

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 20 травня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 20 травня в Україні і світі.

Свята та події 20 травня

Всесвітній день метролога. З того часу як у людини з’явилися перші звивини в півкулях мозку (психіка), вона стала постійно стикатися з вимірами (це вже метрологія), що цікаво, права півкуля (емоції) завжди намагалася домінувати над лівою (логіка).

Всесвітній день метролога вибрано в ознаменування підписання 20 травня 1875 в Парижі, на міжнародній дипломатичній конференції знаменитої «Метричної Конвенції».
Хто ж такі метрологи? Чим займаються? Деякі плутають їх з метеорологами.
Тим часом, метрологія зародилася в далекій давнині і по словотворенню означає «наука про виміри». Метрологія проникає в усі науки і дисципліни, які мають справу з вимірюваннями і є для них єдиною наукою. Засновником метрології для багатьох слов’ян є Д. І. Менделєєв.

Основні поняття, якими оперує метрологія, наступні: вимірювання, засіб вимірювань, метрологія, методики виконання вимірювань.

Всесвітній день травматолога. Незважаючи на той факт, що в середньому людські ребра за рік роблять близько 5 мільйонів рухів, тільки для травматолога не секрет, що ключиця є кісткою, котра найбільш часто ламається.

Велика гомілкова кістка одна з найміцніших, вона здатна витримувати навантаження до 1,5 тонн, тобто міцніше бетону.

З найбільшою довжиною в людському скелеті є стегнова кістка. Її довжина, як правило складає 27,5% від загального росту людини, а найменшою (3 - 4 мм) є кістка стремено, розташована в середньому вусі.

Людські кістки постійно оновлюються приблизно кожні 7 років. У дитячому віці кістки ще залишаються м’якими і гнучкими. Дуже важливо стежити за тим, наскільки правильно розвивається скелет дитини.

Традиційно своє професійне свято «Всесвітній день травматолога» лікарі травматології відзначають 20 травня. Травматологія, суть хірургія ушкоджень, прародителька всіх хірургічних спеціальностей, отримала свій розвиток в результаті неминучості травм та поранень у всі часи і народи. Лікарі травматології кожен день стикаються з безліччю найрізноманітніших травм своїх пацієнтів, іноді трапляються дуже складні і важкі випадки, але завжди можна розраховувати на їхній досвід і компетентність.

День банківських працівників відзначається в Україні щорічно 20 травня.
Цим святом держава, відповідно до Указа Президента України від 6 матра 2004 року № 316/04, підкреслює важливу роль банківської системи і значний внесок банківських працівників у розвиток економіки України та забезпечення її фінансової стабільності.
За роки незалежності в Україні побудована сучасна кредитно-фінансова система, запроваджена національна грошова одиниця, забезпечена її стабільність. Національний банк України створив електронну систему проведення розрахунків між банківськими установами та суб’єктами господарювання, казначейство, інші установи, організації та підприємства, які забезпечують повноцінне функціонування системи банків країни.

Іменини 20 травня

Цього дня іменини святкують: Акакій, Бернард, Базиль, Йосиф, Людмила та Ніл.

Народні прикмети 20 травня

Якщо 20 травня йде дощ – вересень буде теплим. На акації в ранковий час багато нектару і бджіл – вдень буде дощ, а найближчим часом може початися гроза. Якщо до Купальниці прилетіли стрижі та ластівки — рік буде щасливим.

Гороскоп 20 травня

Овен

Ті, хто добре працював останнім часом, зможуть отримати заслужені дивіденди – надійдуть довгоочікувані виплати, на які ви вже перестали сподіватися, або прибуток від торговельних операцій.

Телець

Категорично не рекомендується нервувати, особливо в першій половині дня: якщо хтось спробує вивести вас зі стану рівноваги, намагайтеся зберегти незворушність.

Близнята

Повсякденні турботи необхідно відкласти, цього дгя ліпше зайнятися своїм хобі, особливо якщо воно пов'язане з рукоділлям: так ви зможете відпочити і помедитувати.

Рак

Чим менше ви будете відволікатися від основного виду діяльності, тим ліпше буде як для вас, так і для справи: почута новина або плітка може надовго вибити з робочого настрою.

Лев

Роблячи добро іншим людям, не бійтеся перестаратися, оскільки в цьому випадку це неможливо – до того ж, всі здійснені добрі справи цього часу обов'язково повернуться до вас сторицею.

Діва

Спілкуючись з іншими людьми, категорично не рекомендується підвищувати тон і, вже тим більше, грубіянити – наслідки такої лінії поведінки можуть опинитися негативно-непередбачуваними.

Терези

День, коли зруйнувати старе у всіх життєвих сферах набагато легше, ніж створити нове – головне, згодом, коли нічого не можна буде виправити, не пошкодувати про власну нерозважливість.

Скорпіон

Негативні емоції, які можуть накрити в цей день, необхідно «гасити» працею, причому, чим більше зусиль ви при цьому витратите, тим менше вам захочеться сумувати й тужити.

Стрілець

В цей день найкращий засіб від песимізму і нудьги – щира розмова з друзями або літніми родичами: ви самі здивуєтеся, як після цього полегшає у вас на душі.

Козоріг

Фінансові операції можна здійснювати тільки в тому разі, якщо ви давно та ретельно їх готували, – експромти у цій сфері взагалі не вітаються, а сьогодні – особливо.

Водолій

Важливо стежити не тільки за діями, але і за словами – один необережний вислів може коштувати вам стосунків із давнім другом, а то і репутації стриманої і вихованої людини.

Риби

В цей день ризик обіцяє стати не стільки благородною, скільки небезпечною справою, тому її ліпше всіляко уникати, стримавши свої авантюрні наміри до слушного часу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: