У Львівській ОДА кажуть, що поступово виплачують зарплату шахтарям

шахтарі4
Фото з архіву.

Упродовж останнього тижня поступово виплачується заробітна плата шахтарям ДП «Львіввугілля», - повідомляють у Львівській ОДА.

Станом на 21 травня виплачено вже 40% заробітної плати за квітень. Варто зауважити, що згідно із Колективним договором термін повної виплати квітневої зарплати наступає 25 травня 2020 року. Боргом залишається лише 8% від фонду оплати праці за березень, які будуть виплачені найближчим часом коштами з держбюджету за програмою «Реструктуризація вугільної галузі».

На сьогоднішній день ДП «Львіввугілля» - єдине вугледобувне підприємство державної форми власності в країні, на якому практично повністю погашено заборгованість по заробітній платі.

Ще одним позитивним моментом для вугільній галузі Львівщини, вважають в ЛОДА - запропонований обласній державній адміністрації на ряду із ДП «Львіввугілля» новий інвестиційний проєкт щодо хімічного процесу оброблення вугілля.

Проєктом пропонується створення нового підприємства з переробку вугілля видобутого ДП «Львіввугілля» використовуючи метод безполуменевої газифікації. Метод переробки вугілля передбачає непряме спалювання вугілля та переведення його у газову фазу для отримання одного з хімічних продуктів: метанолу, етилену, пропілену та інше. Наразі проєкт - на стадії презентації та обговорення всіх зацікавлених сторін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: