У Львові лікарі одягнули левів Ратуші у вишиванки та маски (фото)

IMG_0299

Цьогоріч Львів відзначає День вишиванки у незвичний спосіб: окрім традиційного вбрання до атрибутики свята, додався новий предмет гардеробу, продиктований вимогою доби – медична маска.

У знак шани та вдячності професії лікаря одягнути левів Ратуші доручили медикам міста.

Участь в акції взяли лікарі з усіх медзакладів Львова, відзначає директор департаменту адміністрації міського голови Євген Бойко. 

«Природно цього року було святкувати День вишиванки, висловлюючи подяку лікарям. Тому саме медики одягали наших левів у вишиванки і маски – головний атрибут епідемії, який теж означає подяку лікарям.

Тут сьогодні зібралися представники усіх лікарень Львова, де ми разом одягнули левів у вишиванки, виконали гімн України і у такий спосіб подякували медикам за їхню титанічну працю, яку вони сьогодні роблять, перебуваючи фактично на передовій епідемії», – прокоментував Євген Бойко.

Всі лікарі, що відвідали захід, одягнули захисні маски з вишивкою. Однією з медпрацівниць, що прийшла до Ратуші, була завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії Лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова Наталія Матолінець.

Лікарка пояснює: для неї важливо було відсвяткувати День вишиванки у такий спосіб, бо національні атрибути об'єднують українців, а зараз цього дуже бракує.

«Вишиванка - символ ідентичності українського народу. Вишиванка - символ душі українського народу та надія, яка всіх українців уособлює та об'єднує. Зараз такий період, коли нам потрібна об'єднана Україна. Потрібні віра, надія, любов і підтримка один одного, аби пережити цю ситуацію».

Читайте також: Античні статуї та фігури левів у центрі Львова одягнули у барвисті вишиванки (фото)

Одягання скульптур левів біля Ратуші – це вже традиційна львівська подія, одягати усе місто у вишиванки — символи України. Цьогоріч День вишиванки святкують 21 травня, за традицією в третій четвер травня. Щорічно цього дня люди одягають барвисті вишиванки, різноманітність яких по-справжньому вражає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: