Україна розпочала переговори щодо відкриття авіарейсів за кордон

дивись інфо

В уряді за пропозицією МЗС розпочали роботу над відкриттям авіасполучення з України до інших держав.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на власне джерело.

За словами співрозмовника, Україна не чекатиме на запити інших держав, а сама починає переговори з приводу поновлення регулярного авіасполучення, зупиненого через пандемію коронавірусу.

«Ми маємо ініціативно відкривати авіарух, в тому числі з країнами ЄС із урахуванням рішень іншої країни щодо зняття обмежень», - пояснив співрозмовник, пояснивши, що є сенс поновлювати авіарейси тоді, коли громадяни «можуть в’їхати до відповідної держави і матимуть можливість повернутися до України регулярними авіарейсами».

За словами джерела, дане рішення погоджене із керівництвом уряду, а посольства України у державах-членах ЄС отримали вказівку щодо переговорів з цього приводу.

«Ми будемо також брати до уваги епідемічну ситуацію (у відповідних державах)», - наголосило джерело.

Виходячи з цих пояснень, варто розраховувати, що авіасполучення буде поновлюватися із тими країнами ЄС, у яких також буде відновлене регулярне авіасполучення (що ближчим часом має статися у всіх країнах), а також із тими, які дозволятимуть в’їзд громадян України та не є осередком пандемії.

Як відомо, до 15 червня діє заборона на в’їзд до держав Шенгену для громадян України та інших держав, що не є членами ЄС, окрім низки винятків для тих, хто проживає, працює у відповідних державах тощо.  Наразі невідомо, чи буде ця заборона поновлена.

Співрозмовник не став прогнозувати дату відкриття авіасполучення по різних напрямках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: