Послаблень не буде: Львів теж продовжує карантин до 29 травня

IMG_0118

Львів виконуватиме рішення обласної  комісії з ТЕБ та НС щодо продовження карантинних заходів до 29 травня.

Про це під час брифінгу заявив міський голова Львова Андрій Садовий, передає ІА Дивись.Info.

«Ми отримали постанову Кабміну де сказано, що будь-які послаблення щодо карантину можуть робити тільки регіональні комісії. В даному випадку це обласна ТЕБ і НС, яка прийняла рішення продовжити карантин до 29 травня без послаблень. На моє переконання таке рішення уряду не є цілком коректним. Ми мали готовність відкривати садочки з понеділка. Почекаємо до 29 числа. Щодо транспорту – єдине що ми можемо зараз зробити, це збільшити кількість автобусів на спецперевезеннях», - заявив Андрій Садовий.

Він також розповів, що уже 124 медичних працівники міста захворіли на коронавірус.

«На щастя, критичного перебігу захворювання немає. Всі вони отримають допомогу від міста. Також я підписав розпорядження, що всі медпрацівники нашої 8-ої лікарні отримають матеріальну допомогу по 10 тисяч гривень. Також сьогодні хочу подякувати всім працівникам лабораторних центрів, які без вихідних працюють по три зміни на добу та досліджують всі аналізи на COVID-19, щоб мати вже кінцевий результат. Вони насправді одні із тих, хто перебувають на передовій. Весь цей процес визначення базових, опорних лікарень для прийому хворих на COVID-19 не є цілком правильним. До прикладу, наша лікарня швидкої медичної допомоги приймає хворого з інсультом чи інфарктом. Лікарі його лікують. Якщо в пацієнта виявляється COVID-19, то куди вони його мають відправити? В інфекційну лікарню? А хто його там буде лікувати від інсульту? Звичайно, що він лишається в лікарні швидкої медичної допомоги. Ті лікарі в день мають 5−6 разів змінювати свої халати, маски, бо до кожного хворого треба підходити в новій амуніції. Тому всі лікарні в Україні мають бути готовими приймати людей з коронавірусом. Я думаю, що МОЗ таке рішення має прийняти і всі медики всіх наших медичних установ мають отримувати доплати 300%»,- заявив Андрій Садовий.

Він також розповів, що Львів готується до закупівлі лабораторій.

«Ми маємо намір купити дві лабораторії. Зараз проводимо тендерні процедури. Одна лабораторія – це можливість робити ПЛР-тестуваня, а друга т- це загальні аналізи. Всі лабораторії, які в нас є – не міського підпорядкування і нас доводиться просити і витягувати інформацію. Я б хотів, щоб ми могли контролювати і володіти володіти інфлормацією на 100%. До осені лабораторія запрацює», - заявив міський голова.

Як розповіла очільниця міського штабу протидії поширенню коронавірусу Галина  Слічна уже затверджено протокол роботи дитячих садочків.

«Це стосується прийому дітей, обмеження відвідування приміщень садочків – є чітка  логістика як батьки заводитимуть дітей, хто буде їх приймати, це також температурний скринінг, коврики з дезінфекторами, регулярне миття рук, заміна  рушників на паперові , більше часу прогулянок і заняття на повітрі, дистанція між столиками під час їжі. Також вилучення усіх м’яких іграшок  та покриття на підлогах  - це вже зроблено, бо ми готуватися приймати дітей.  Тобто є чітко виписаний протокол. Перше правило – заборона прийому дітей, які мають симптоми захворювань . Це категорично заборонено. Навіть мінімальні симптоми захворювання і дитина в садочок не приймається», - заявила Галина Слічна.

Також протокол розробили для готелів, хоча про відновлення їх роботи наразі не йдеться.

«Вони будуть працювати без ресторанів всередині. Ми також напрацювали з ними чітку логістику прийому гостей: температурний скринінг, дезінфекція приміщень. Це з 10 червня, якщо дозволить ситуація і ми будемо відповідати критеріям», - розповіла очільниця міського штабу.

«Ми сьогодні на виконкомі прийняли програму відновлення «Львів завтра» і ця програма передбачає дуже багато протоколів, які ми розробили і будемо розробляти на всі випадки життя, бо ми з Ковідом ще будемо жити достатньо довго.  На моє переконання ми вийдемо на пік десь на середину  червня. 65 позитивних тестів за добу- це тривожний дзвіночок» - підсумував Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: