Садовий засумнівався в рішеннях управління транспорту ЛМР щодо маршруток

Strajk-Avtobus-19

Виконавчий комітет Львівської міської ради не погодив продовження автобусного маршруту № 52 до вул. Богдана Хмельницького (ринок «Галицьке Перехрестя»).

Як пояснила заступниця міського  голови Ірина Маруняк, це питання потребує додаткового обговорення, та зустрічей з мешканцями.

«Тому в мене є пропозиці його перенести. Ми плануємо провести зустрічі з мешканцями на наступний тиждень», - пояснила Ірина Маруняк.

«Зараз кінцева зупинка цього маршруту - вулиця Варшавська. Пропонується перенести її до Галицького перехрестя. Це викликало обурення мешканців Малоголосківської, Під Голоском. Вони хочуть, щоб кінцева була в тому мікрорайоні, бо це єдиний транспорт яким можна було виїжджати з цього мікрорайону», - додав член виконкому Орест Печенко.

Секретар ради Анатолій Забарило передав міському голові заяву, яку підписали голови шести із семи фракцій ЛМР (крім «Самопомочі»).

«Причиною цієї заяви став завтрашній порядок денний виконавчого комітету Львівської міської ради, на якому знову планують порушити чинне законодавство і без жодних обстежень буде прийнято рішення щодо продовження автобусного маршруту №52 до вул. Богдана Хмельницького (ринок «Галицьке Перехрестя»), що в свою чергу призведе до неналежного забезпечення громадським транспортом мешканців, які проживають на вулиці Варшавській і прилеглих їй. Жителі цих вулиць вже зараз із проблемами можуть скористатись громадським транспортом в ранковий і вечірній час.

Окрім цього, не потрібно забувати про нове житлове будівництво, яке буде завершене до кінця 2021 року на вулицях Варшавська, Малоголосківська, Під Голоском, а це більше 3500 квартир, мешканців яких потрібно буде забезпечити якісним громадським транспортом. Нівелювання цього питання призведе до ще більшої кількості приватного транспорту у вказаній частині нашого міста.

Виходить так, що ми на словах «пересаджуємо» мешканців із автомобілів на громадський транспорт, бо у всьому світі запускають громадський транспорт до нових житлових кварталів, тим самим заохочують пересідати на громадський транспорт, а у Львові єдиний маршрут, який облуговував новобудови на вулиці Малоголосківській забирають методом продовження і мешканці просто фізично не зможуть зайти в транзитний автобусний маршрут №52, що стимулюватиме автомобілізацію.

Також не потрібно забувати, що чиновники міської ради у жовтні 2019 року не прислухались до колективного звернення мешканців вулиць Під Голоском, Малоголосківської, де зібрали 1090 підписів, а також до листів від керівництва Української академії друкарства, які просили покращення автобусного сполучення до вулиці Під Голоском шляхом продовження автобусного маршруту загального користування №52», - йдеться у заяві голів фракцій.

Відтак вони вимагають від міського голови:
- припинити проводити експерименти із корегування маршрутної (автобусних, трамвайних, тролейбусних маршрутів) мережі міста без відповідних обстежень, які передбаченні транспортним законодавством;
- виконати рішення виконавчого комітету ЛМР № 1115 «Про розроблення стратегії розвитку міського громадського пасажирського транспорту м. Львова» від 06.12.2017 року в повному обсязі, в тому числі і замовити послугу вивчення пасажиропотоку, який зможе надати дані щодо вивчення пасажиропотоку для корегування автобусної мережі шляхом продовження або відкриття нового автобусного маршруту, а також можна буде дізнатись який максимальний обсяг прибутку наших комунальних підприємств та вирахувати об’єктивну вартість проїзду у Львові;
- повторно розглянути колективне звернення мешканців вулиць Під Голоском і Малоголосківської, а також керівництва Української академії друкарства.

На запитання міського голови Андрія Садового Ірина Маруняк повідомила, що проєкт рішення готувало управління транспорту ЛМР.

Відтак міський голова доручив їй контролювати проєкти рішень, які продукує управління транспорту.

«Якщо керівник управління готує рішення, а це рішення викликає таке збурення, то може він щось не те робить? Я попрошу вас взяти Білого, начальника управління і провести серйозну роз'яснювальну роботу. Ми вже мали перфоменс по смузі на Липинського. Це було зрозуміло з самого початку - якщо ми на ремонт ставимо Хмельницького,  то не можна зменшувати навантаження на Липинського. Хто це планував? А потім негатив лягає на виконавчу владу. В мене виникає питання – чи можу я довіряти рішенням, які йдуть від управління транспорту? Я прошу будь-яке рішення, яке зароджується в голові відповідних керівників пропускати через здоровий глузд. А потім вже виносити на затвердження», - обурився Андрій Садовий.

Зрештою, розгляд питання вирішили перенести.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: