Стало відомо, коли у Львові запустять дитсадки і громадський транспорт

IMG_9062
Фото: Роман Балук

За словами міського голови Львова Андрія Садового, уже з понеділка у Львові можуть відкривати садочки.

Про це мер заявив під час радіоефіру, передає пресцентр мерії.

Школярі Львова завершать навчання дистанційно. А садочки відкривати неодмінно треба, аби дати змогу батькам працювати і послабити навантаження на економіку.

Однак і тут не все так просто.

«Діти в школах закінчать навчання онлайн. А в садочках ми готові почати вже з понеділка, та фінальне рішення сьогодні повинна прийняти міська комісія з питань надзвичайних ситуацій. У чому проблема? Не рекомендовано, щоб у садочках були люди старшого віку. Але серед нянь у нас дуже часто пенсіонери, які є більш вразливими до захворювання. Тож думаю, що відкриватимемо поступово», — зазначив міський голова.

Мер також розповів про роботу транспорту. За його словами, усі львів’яни, які працюють у час карантину, мають змогу добратись на роботу міським громадським транспортом, що наразі працює в режимі спецперевезень. Тим не менш, кількість транспортних засобів на маршрутах мають намір постійно збільшувати.

«Є спецперевезення, тож усі люди у Львові можуть нормально доїхати на роботу. Ми просто будемо збільшувати кількість транспортних засобів та поступово входити в цей процес. Після карантину, тобто після 22 червня, дозволимо також пенсіонерам їхати безоплатно. Але зараз головне завдання — це доставити людей на роботу, щоб вони могли працювати», — розповів Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: