Які свята відзначають 22 травня (іменини, народні прикмети)

____5181_500x317

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 22 травня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 22 травня в Україні і світі.

Свята та події 22 травня

22 травня щорічно відзначається Міжнародний день біологічної різноманітності.
Біологічне різноманіття продовжує скорочуватися, а екологічна рівновага все ще піддається змінам. Близько 60% екологічної системи деградує або використовується нерозважливо, що веде до втрати біологічного різноманіття і тяжких наслідків, які в найближчі 50 років можуть погіршитися.

Всесвітній союз охорони природи виділяє сім основних факторів, що сприяють втраті біологічного різноманіття:

  • Втрата та фрагментація природного середовища;
  • Конкуренція з боку інвазивних видів;
  • Забруднення навколишнього середовища;
  • Глобальні кліматичні зміни;
  • Опустелювання;
  • Зростання населення і надмірне споживання;
  • Безрозсудне використання природних ресурсів.

Багато з цих факторів є результатом діяльності людей.

У 1979 році відбувся похорон Володимира Івасюка на Личаківському цвинтарі у Львові, який вилився у масову акцію протесту.

У 1995 році у Львові було створено Всеукраїнське педагогічне товариство імені Григорія Ващенка. Всеукраїнське Педагогічне Товариство імені Григорія Ващенка — всеукраїнська громадська організація, яка об'єднує освітян (вчителів, викладачів і вихователів), а також інших громадян, що уболівають за розвиток національної освіти.

Мета товариства — поширення та популяризація української педагогічної спадщини та сучасних педагогічних ідей. Товариство названа на честь видатного українського вченого, педагога і психолога Григорія Ващенка (1878—1967).

Іменини 22 травня

Цього дня іменини святкують: Йосип, Микола, Димитрій, Василь, Симеон, Еміль, Олена, Юлія, Роман та Ян.

Народні прикмети 22 травня

  • Якщо ллє дощ, урожай буде багатим
  • Якщо квакають жаби, добре вродить овес
  • Якщо цвіте вільха, можна сіяти гречку

Гороскоп 22 травня

Овен

Найкращим відпочинком для вас стане зміна роду діяльності: залиште на час роботу за комп'ютером і займіться фізичною працею – наприклад, помийте вікна і повісьте нові фіранки.

Телець

Командуючи оточенням, ризикуєте потрапити в невластиву вам роль царя і бога, і зіпсувати стосунки з тими, кому ви станете віддавати розпорядження – навряд чи їм це сподобається.

Близнята

За можливістю потрібно провести день у тиші та спокої, – тільки так ви зможете відновити нервову систему, яку самі ж собі й розхитали власними примхами і невдоволенням.

Рак

Вдалий у фінансовому  плані день: вам можуть збільшити заробітну плату, повернути старий – практично забутий – борг або зробити подарунок, про який ви давно мріяли.

Лев

Навіть таким особам королівської крові, як ви, іноді треба відпочивати і розслаблятися, тому що на час можна відкласти роботу і зайнятися тим, що вам цікаво і приємно, а, значить, і корисно.

Діва

Дозвольте собі хоча б на деякий час відступити від принципів охоронця чистоти і порядку – витратьте день не на чергове генеральне прибирання квартири, а на улюблене заняття.

Терези

В цей день впертість не доведе вас до добра – уперто тримаючись своїх помилок, ви можете упустити прекрасний шанс налагодити матеріальний стан, що потім собі не пробачите.

Скорпіон

Як відомо, досконалості немає меж, і ви в цей день зможете в професійному сенсі перевершити самі себе – особливо це стосується тих, чия професія пов'язана з творчістю.

Стрілець

Перш ніж виявляти серйозне завзяття для досягнення поставленої мети, непогано було б переконатися в тому, що воно того варто, інакше ви тільки даремно витратите час і сили.

Козоріг

В цей день варто пам'ятати про булгаківське застереження: необхідно бути вкрай обережними зі своїми мріями, оскільки вони дуже скоро можуть збутися, і з цим доведеться щось робити.

Водолій

Складаючи план на найближче майбутнє, намагайтеся відокремити головне від другорядного, інакше ризикуєте витратити багато сил і часу на вирішення питань, які не представляють для вас інтересу.

Риби

Необхідно відволіктися від думок, які останнім часом не дають вам спокою, зайнявшись монотонною справою, яка водночас вимагає максимальної уваги і зосередженості – наприклад, в'язанням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: