У Києві знайшли мертвим нардепа Давиденка

755902547823642
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

У столиці у своєму офісі знайшли зі смертельним вогнепальним пораненням у голову народного депутата 8 та 9 скликань 47-річного Валерія Давиденка.

За попередньою версією, смерть народного депутата Валерія Давиденка настала внаслідок самогубства. Про це повідомляє “Кореспондент”.

“Попередня версія — самогубство”, — написав радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

Зорян Шкіряк уточнив, що на місці події працювала оперативна група поліції Києва: “Також там особисто перебуває керівник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко”.

Поліція вже відкрила справу через смерть Валерія Давиденка. Слідчі почали кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство (ч. 1 ст. 115 КК України).

Як повідомляє УП, нардепа близко 19-ї години знайшла прибиральниця, що прийшла до офісу у суботу.

 

Фото з місця події, УП

Поряд із тілом виявили зброю. На місці події по вул. Велика Васильківська працюють правоохоронці, вони з'ясовують деталі інциденту.

Заступник міністра МВС Антон Геращенко повідомив, що тіло Давиденка виявили в туалеті. Наразі правоохоронці знімають записи з численних камер спостереження, що у великій кількості розташовані поблизу офісу нардепа. Він додав, що поліцією і прокуратурою будуть перевірятися всі можливі версії трагедії.

Давиденко у 2019 році був обраний до парламенту 9 скликання як безпартійний самовисуванець у 208 окрузі на Чернігівщині. У грудні 2019 року став членом депутатської групи "Довіра". Працював у Комітеті з питань економічного розвитку.

У Раді 8 скликання був членом партії "Всеукраїнське аграрне об'єднання "ЗАСТУП" за мажоритарним округом №208 та входив до фракції "Блоку Петра Порошенка".

З травня 2013-го по березень 2014 року обіймав посаду заступника міністра аграрної політики та продовольства України.

Більше дивіться у сюжеті ТСН.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков від імені колег висловив співчуття рідним та близьким загиблого 23 травня депутата парламенту Валерія Давиденка, повідомляє Радіо Свобода.

«Верховну Раду сколихнула страшна звістка про трагічну смерть нашого колеги по парламенту, народного депутата VIII та IX скликань Валерія Давиденка. Наразі обставини загибелі народного депутата з’ясовуються правоохоронними органами. Розслідування має бути оперативним та максимально об‘єктивним», – наголосив Разумков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: