Польща відкрила кордони: кого пускатимуть

630_360_1518463140-6461

Польща послаблює обмежувальні заходи і відкриває свої кордони для в’їзду трьом категоріям, які також звільняються від обов'язкового карантину.

Серед іншого, це іноземні студенти, які навчаються у Польщі, зокрема і з України. Відповідне розпорядження підписав міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський.

Про це йдеться на сайті польського уряду.

В'їзд на територію Польщі дозволили:

  • міжнародним автоперевізникам, які подорожують транзитом через Польщу іншими видами транспорту, окрім транспортних засобів, якими здійснюють міжнародні перевезення;
  • учням та студентам, які навчаються в Польщі;
  • громадянам інших країн ЄС, Європейського економічного простору і Швейцарії з метою проїзду транзитом територією Польщі, що триває не більше 12 годин від моменту перетину кордону Польщі.

«Ці особи звільняються від карантину відповідно до постанови Ради міністрів про встановлення конкретних обмежень, розпоряджень і заборон в зв’язку з виникненням епідемії. Необхідність включення учнів і студентів в категорії осіб, які мають право на перетин державного кордону, випливає з графіку зовнішніх іспитів, затвердженого Міністерством національної освіти для учнів, які закінчили навчання в польських початкових і середніх школах (в період від 8 червня до 28 серпня)», – сказано у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: