Садовий розповів, хто зможе пройти ІФА-тест на коронавірус безкоштовно

антитіла
фото ілюстративне

У Львові за допомогою імуноферментного аналізу для визначення антитіл на коронавірус на безоплатній основі тестуватимуть медичних та комунальних працівників, а також, за можливості, окремі категорії пацієнтів.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає пресцентр мерії.

Всі охочі зробити собі такий тест — можуть звертатися у приватні лабораторії, однак місто не зможе фінансово забезпечити таке тестування для всіх.

«Всі мешканці хочуть бути здоровими, а для цього треба робити мудрі кроки. Ми зі вчора почали робити тести на антитіла в лікарні швидкої допомоги, завтра почнемо в першій лікарні, і потім — в інших лікарнях. Завдання — протестувати всіх лікарів.

Відповідні реагенти і тест-системи закуповуємо, з цим проблем нема. Тобто за кошти міста ми протестуємо наших медичних працівників, тоді комунальників — це водії, двірники тощо. Тестування військових забезпечить держава. Якщо хтось з мешканців захоче зрозуміти, що в нього з антитілами — є приватні лабораторії, де можна здати аналізи, бо місто не може забезпечити всіх. Але, можливо, ми ще для певної вікової категорії громадян зможемо зробити таке тестування», — розповів мер Львова Андрій Садовий.

Керівник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб зауважив, що відповідні аналізатори для проведення таких тестів мають 5 міських медичних закладів.

Як розповів генеральний директор міської клінічної лікарні швидкої допомоги Олег Самчук, вчора в лікарні почали тестувати медичних працівників — відібрали 40 зразків крові (10 осіб — хворі, 10 осіб — які вже перехворіли, та 20 осіб — які, можливо, заражені). Результати будуть незабаром.

Відтак, деякі приватні лабораторії такі тести уже проводять, деякі готуються і закуповують реагент-системи.

Зокрема, ІФА-тестування вже проводять лабораторії: Медичного центру Святої Параскеви, Сінево, Унілаб. До кінця тижня такі тести розпочне робити лабораторія Медіс, а з початку червня — Ескулаб. Також з 1 липня таке тестування буде проводити лабораторія Львівського медичного університету.

Зауважимо, що ІФА-тест на коронавірус (імуноферментний аналіз на визначення антитіл до коронавірусної інфекції) дає змогу виявити наявність чи відсутність резистентності до вірусу в організмі. Тест визначає імуноглобуліни, які показують, чи триває гострий процес захворювання, чи людина вже перехворіла або ж зустрілася з вірусом, і у неї виробилися антитіла та є імунітет до захворювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: