Карантинне ЗНО: як на Львівщині пройде тестування випускників

коледж
фото ілюстративне

На вході у пункти тестування ЗНО абітурієнтам мірятимуть температуру, а з собою вони повинні будуть мати захисні маски. До тестування допускатимуться особи з температурою нижче 37,2С, без ознак респіраторних хвороб.    

На вході у пункти тестування ЗНО абітурієнтам мірятимуть температуру, а з собою вони повинні будуть мати захисні маски. До тестування допускатимуться особи з температурою нижче 37,2С, без ознак респіраторних хвороб. 

Про це під час брифінгу 26 травня розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає ІА Дивись.Info.

«Там будуть антисептики. В аудиторіях вступників розсаджуватимуть по 15 осіб на відстані 1,2 м. Приміщення постійно будуть провітрювати. У кожному пункті тестування чергуватимуть медичні працівники», - розповіла Лариса Середяк.

Як розповів директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска, для того, щоб довести учнів з області до пунктів тестування будуть задіяні 320 автобусів «Школярик», які  здійснять 1667 рейсів.

За словами Лариси Середяк, цьогоріч для складання зовнішнього незалежного оцінювання у Львівській області зареєструвалися понад 26 тисяч учасників. Для проведення ЗНО залучать більше 4500 працівників.

На інформаційних сторінках абітурієнтів будуть розміщені запрошення-перепустки у пункти проведення ЗНО. Загалом на Львівщині таких пунктів буде 117. Перепустки вступники мають роздрукувати самостійно. Також зі собою потрібно буде мати паспорт, сертифікат ЗНО, дві чорні ручки та захисні маски.

«Акцентую увагу на сертифікаті ЗНО. У Центрі ми вже маємо кілька ящиків цих документів, які повернули нам із пошти, бо абітурієнти їх не забрали. Можливо думали, що сертифікати мають доставити їм додому. Потрібно все-таки забрати ці сертифікати, адже без них у пункт тестування не пропустять. Якщо людина втратила сертифікат, то на сайті Центру є дублікати сертифікатів. Ми їх виготовляємо і надсилаємо поштою», - наголосила Лариса Середяк.

Абітурієнти можуть спробувати свої сили в умовах, наближених до реального тестування на пробній сесії. 15 червня відбудеться іспит з української мови та літератури, а 17 червня  з решти предметів.

Основна сесія ЗНО триватиме із 25 червня (математика) до 17 липня (хімія).

Відучора почалася додаткова реєстрація на участь у ЗНО для осіб, які: не змогли зареєструватися під час основного періоду реєстрації і проживають (перебувають) на території, на якій встановлений карантин, режим надзвичайної ситуації або надзвичайного стану, брали участь в антитерористичній операції, проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень чи переселилися з них та не зареєструвалися в основний період реєстрації, перебувають в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах.

Додаткова реєстрація триватиме до 9 червня, а додаткова сесія ЗНО відбуватиметься з 24 липня (фізика) до 10 серпня (хімія).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: