У мережі збирають кошти на заставу для підозрюваної Яни Дугар

дугар

Суд встановив суму застави в 168 тис. гривень. Однак, як пишуть у мережі, ця сума є непомірною, тому ініціювали збір коштів. Про це написала нардеп Яна Зінкевич.

Печерський районний суд міста Києва відпустив під заставу підозрювану в організації вбивства журналіста Павла Шеремета Яну Дугар. Суд встановив суму застави в 168 тис. гривень.

Однак, як пишуть у мережі, ця сума є непомірною, тому ініціювали збір коштів. Про це написала нардеп Яна Зінкевич.

«Суддя Писанець за клопотанням нових прокурорів обрав запобіжний захід у вигляді непомірної застави в розмірі 168 160 грн. Але спершу чому і для чого така застава.

Слідчі явно спішили вручити клопотання про зміну 22.05, хоча до завершення домашнього арешту було ще 8 днів, і раніше вони навіть на продовження запобіжного вручали з порушенням строків.

Явно хотіли розгляду в конкретного судді, після завершення слідства доказів так і не з'явилося і був великий ризик, що інші судді їх пошлють. Саме тому прокурори не з'явилися в засідання за нашим клопотанням до судді Новака, хоча були в Печерському суді і в #справаШеремета їх під два десятки.

Заставу призначили з розрахунку на те, що кошти вчасно не внесуть і можна буде просити про тримання під вартою.

Хоча обгрунтування застави – повний абсурд. Мовляв за 9 років отримала 508 тис грн. (це щось по 4,5 тис в місяць), тому може внести. І їм же добре відомо, що Яна сирота і іншого доходу немає.

168 тисяч – це величезна сума для Яни при тому, що за ці півроку домашнього арешту їй виплачували лише «голу» ставку (щось менше 2 тис грн).

Ми створили окремий рахунок для Яни в нашому адвокатському об'єднанні. Реквізити Привату: 5169330521077674.

У кого запитує код ЄДРПОУ 39548756

IBANUA623206490000026002052732662

Маємо 5 днів», – написала в пості Яна зінкевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: