Українці будуть отримувати дві платіжки за електроенергію

плватіжки

Національна комісія з регулювання ринку електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКП) планує розділення тарифу на електроенергію для населення на постачання і транспортування, що вже запроваджено на ринку газу з січня 2020 року.Про це глава Нацкомісії Валерій Тарасюк заявив в інтерв'ю БізнесЦензор, передає Цензор.НЕТ.

Національна комісія з регулювання ринку електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКП) планує розділення тарифу на електроенергію для населення на постачання і транспортування, що вже запроваджено на ринку газу з січня 2020 року.
Про це глава Нацкомісії Валерій Тарасюк заявив в інтерв'ю БізнесЦензор, передає Цензор.НЕТ.

«Безумовно. Для промислових споживачів таке розділення вже існує. Надалі це чекає всі сфери енергетики. Так працює енергетика в усіх країнах. Тому що транспортування - це природна монополія, а поставка - це конкурентний ринок, і ці послуги мають надавати різні компанії», - сказав Тарасюк.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2019 року Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) змінила порядок оплати послуг з доставки газу. Якщо раніше оплата за послугу доставки газу була врахована у вартості палива, то тепер споживачі отримують окрему платіжку за розподіл газу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: