Львівський суд виправдав активіста у справі мітингу #SaveФОП

орлов

Галицький районний суд Львова не виявив порушень правил карантину в діях підприємця Владислава Орлова, який 1 травня вийшов на мітинг до міської ради з вимогою зняти карантинні обмеження для малих підприємців.

Про це активіст розповів у коментарі виданню ZMINA.

«Суд повністю став на мій бік і закрив адміністративне провадження за відсутністю складу правопорушення, тобто фактично визнав мою правоту», – зазначив він.

Засідання відбувалося 27 травня. Суд дослідив відео з нагрудного реєстратора поліцейського й ухвалив рішення.

1 травня у Львові підприємець Владислав Орлов, який є головою громадської організації “Ліга підприємців України” та учасником руху “Save ФОП”, оголосив одиничний пікет з вимогою “відновлення конституційного права на працю”, яке було обмежене у зв’язку з карантином. Напередодні чоловік повідомив місцеву владу про свій намір провести акцію.

За словами чоловіка, 1 травня на одиничні пікети біля міської ради Львова вийшли одночасно близько ста людей. Подія тривала приблизно дві години, після чого Орлов зібрав підписи під вимогами мітингувальників до міського голови та обласної ради, і всі розійшлися.

Як зазначає активіст, усе відбувалося мирно, демонстранти дотримувалися дистанції, мали на собі маски й рукавички, і протягом мітингу питань у поліції до учасників не виникало. Але після його завершення до Владислава Орлова підійшов офіцер поліції і запропонував поїхати в Галицький райвідділ, а коли активіст відмовився, склав на місці адміністративний протокол про порушення карантину. На запитання Орлова, які в поліції є докази вчинення ним правопорушення, йому показали відео з реєстратора, де стояли люди в медичних масках, серед яких “десь там” мав бути й він, а також допис у вайбер-групі підприємців, де активіст повідомляв про свій намір вийти на одиничний пікет під стіни львівської міськради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: