Які свята відзначають 27 травня (іменини, народні прикмети)

5_main

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 27 травня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 27 травня в Україні і світі.

Свята та події 27 травня

Міжнародний День розсіяного склерозу був встановлений Міжнародною федерацією товариств розсіяного склерозу з метою інформування про проблему розсіяного склерозу і глобальному русі організацій РС, а також розширення глобального руху організацій РС і об’єднання національних і регіональних організацій, пошуку джерел фінансування глобального руху з проблем розсіяного склерозу. Відзначається «Міжнародний День розсіяного склерозу» щорічно в останню середу травня.

Розсіяний склероз - це хвороба, що вражає головний мозок, зорові нерви, спинний мозок, що призводить до порушення відповідних функцій організму. Вона характеризується утворенням хаотично розсіяних вогнищ демієлінізації - втрати мієліну, білої жирової речовини, що покриває аксони - нервового волокна.

Про захворювання нічого не було відомо до 1835 року, коли французький лікар Ж. Крювелье описав перший випадок. Два роки по тому у Великобританії про хворобу повідомив Р. Карсвелл. До середини 19 ст. вже були відомості про значне число випадків, і в 1868 французький невролог Ж. Шарко підсумовував патоморфологічні ознаки розсіяного склерозу і розробив його діагностичні критерії.

Розсіяний склероз звичайно починається в молодості, але може проявитися в будь-який період від 15 до 60 років. Жінки більш схильні до захворювання, ніж чоловіки. Найвища захворюваність - серед осіб білої раси, що живуть в помірному кліматі. Хвороба не передається у спадок. У списку причин повної інвалідності у продуктивному періоді життя розсіяний склероз посідає третє місце - після травм і ревматологічних захворювань.

Іменини 27 травня

Цього дня іменини святкують: Микита, Максим та Петро.

Народні прикмети 27 травня

  • Якщо погода в цей день холодна, теплого літа не чекай;
  • Якщо співає перепел старанно – ясно буде цілий день;
  • Якщо на тлі червоної зорі з'явилися розпливчасті хмари – до можливого дощу;
  • Якщо листя кленів вранці липкі – ввечері буде погана погода

Гороскоп 27 травня

Овен

Необхідно утриматися від злих думок і недобрих намірів щодо оточення: можливо, в цей день вони досягнуть мети, але потім повернуться до вас – причому в багаторазовому розмірі.

Телець

Намагайтеся не давати порожніх обіцянок, навіть якщо ситуація буде підштовхувати вас до цього: згодом, коли вам не вдасться їх виконати, може постраждати ваша репутація надійної людини.

Близнята

Без чіткого і докладного плану на цей день ви мало що встигнете зробити, так що намагайтеся скласти його заздалегідь, а потім ретельно дотримуйтеся кожного пункту, не перескакуючи з одного на інший.

Рак

У вас з'явиться реальний шанс змінити сформовану до цього часу життєву ситуацію – як професійну, так і особисту, так що постарайтеся його не упустити.

Лев

День сприятливий для різноманітних робочих нарад і мозкових штурмів – вдасться не тільки знайти спільну мову з колегами, але і зібрати цілий букет продуктивних ідей

Діва

Красномовство, яке буде притаманне вам у цей день, допоможе переконати у своїй правоті навіть найнезговірливішого співрозмовника – обов'язково скористайтеся шансом вирішити важливе життєве питання.

Терези

Зірки рекомендують зайнятися проєктами, які ви відклали в довгу скриньку: сьогодні навіть найбільш трудомісткі справи будуть йти як по маслу – необхідно скористатися цією обставиною.

Скорпіон

Лінощі і бездіяльність сьогодні під категоричною забороною: варто вам взятися за роботу, засукавши рукави, і ви легко виконаєте план, розрахований на кілька днів.

Стрілець

Не намагайтеся хитрувати, навіть якщо вам здаватиметься, що це найліпший спосіб вирішити важливе питання: ви не створені для підступності, тому дуже швидко – і з ганьбою – самі себе викриєте.

Козоріг

Вибираючи між словом і справою, віддайте перевагу останнім – порожні розмови віднімуть час і необхідну для роботи енергію, тому ліпше відкласти їх на інший – менш продуктивний – день.

Водолій

Хороший час для оформлення офіційних паперів і походів кабінетами начальства: їхні господарі будуть до вас прихильні і поставлять візу під будь-яким документом.

Риби

Можна робити доповідь, влаштовувати відеоконференції і звітувати перед керівництвом про виконану роботу – всі заходи, пов'язані з самопрезентацією, пройдуть на ура.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: