Депутати ледь не позбавили премій Садового та його оточення

14643176_1214800725225676_1139156121_n

Голови п’яти фракції міської ради підготували проєкт ухвали про позбавлення премій міського голови, його заступників та штатних радників, до кінця 2020 року.

Про це передає кореспондент ІА «Дивись.інфо».

Проєкт ухвали підготували голови фракцій «Європейська Солідарність», «Свобода», «Народний контроль» «УКРОП», та «Громадянська позиція». Не підтримали ініціативу колег керівники фракцій «Самопоміч» та УГП.

Він передбачав припинення нарахування міському голові, його заступникам, штатним радникам, омбудсменам премій надбавок та матеріальних допомог.

Ухвала не стосувалася лише посади очільниці міського штабу боротьби з поширенням коронавірусу.

Проєкт ухвали обурив міського голову Андрія Садового. Він заявив, що це спроба принизити менеджерів високого рівня, які є відповідальними за роботу сотень та тисяч працівників і наголосив що сам від премій відмовився.

«Тобто ви пропонуєте, щоб пані Маруняк, пані Слічна, Геннадій Васьків, які є менеджерами надзвичайно високого рівня, отримували платню 7−10 тисяч на місяць, не маючи вихідних, працюючи із 7 ранку до 12 ночі, не бачачи своїх сімей та несучи величезну відповідальність за життя міста? Ви вважаєте, вони заслуговують працювати з такою оплатою? Заступники мера — вільні люди. Вони з легкістю можуть мати роботу із зарплатою набагато вищою, аніж вони мають тут разом із преміями. І коли мер не виплачує собі премії - це правильно. Я зараз працюю без премії. Але не платити гідну зарплату заступникам - це не є правильно. У підпорядкуванні Слічної та Маруняк - тисячі людей. Це мегавелика відповідальність, яку важко зрозуміти людям, які не працюють. Мені соромно за таку ухвалу в міській раді. Її мета – принизити. Як ви будете після цього в очі дивитися заступникам, до яких ви постійно звертаєтеся, щоб вирішувати проблеми», - заявив Андрій Садовий.

Втім, ініціаторів ухвали його аргументи не переконали.

«Ми чули, яка зарплата в медсестри, що працює з хворим на коронавірус  - 3700 гривень. Ви вважаєте це морально  з- отримувати десятки тисяч гривень премій, коли люди, які працюють безпосередньо в зоні ураження отримують 3700? Ні, я вважаю, що треба брати приклад з польських компаній. Коли є криза - там керівництво починає з себе», - заявив голова фракції «Народний контроль» Валерій Веремук.

Втім під час голосування проєкт підтримали лише 29 депутати. Для прийняття рішення забракло 4 голоси.

Андрій Садовий пообіцяв оприлюднити поіменний результат голосування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: