Депутати просять мера звільнити Свистун, яка опинилася в центрі скандалу напередодні

IMG_0072

Депутати Львівської міської ради заслухали звіт тимчасової контрольної комісії для перевірки діяльності управління комунальної власності Львівської міської ради.

Про це передає кореспондент ІА Дивись.інфо.

За результатами звіту депутати рекомендували Садовому звільнити начальницю управління Інну Свистун за неналежне виконання посадових обов‘язків. Сам звіт має бути скерований до Держаудитслужби та обласної прокуратури для проведення слідчих дій щодо виявлених фактів службової недбалості та інших неправомірних дій.

«В реєстр не було внесено об’єкти нерухомого майна.  За 2014-2016 роки було внесено в реєстр 102 об’єкти. А в 2017 році з моменту створення комісії, коли ми почали цю тему піднімати і вказувати що ця причини є первинною в аферах з комунальним майном, було внесено в реєстр 759 об’єктів.   Жодного разу не виконаний план по надходженнях від продажу майна», - заявив депутат Валерій Веремчук.

У відповідь Андрій Садовий заявив, що вважає Інну Свистун одним із найкращих менеджерів в Україні і його думку ніхто не змінить.

«Торік управління, яке очолює Інна Свистун, залучило 450 млн грн до бюджету міста та держави, що, фактично, дорівнює сумі всіх інших міст разом. У системі ProZorro. Продажі Львів ставлять у приклад. Звільнити керівника управління може лише міський голова. Мою думку ніхто не змінить. Я вважаю, що Свистун є кращим менеджером в Україні», - заявив Андрій Садовий.

Як заявила сама Інна Свистун під час свого виступу, з 2013 року управління перерахувало до бюджету трохи менше 1 млрд грн. Саме Львів першим започаткував прозору приватизацію та оренду.

«У 2018 році, фактично, півроку було накладено арешт на майно. По надходженнях — ми перші в Україні. До ProZorro треба ще дійти. Кожен аукціон - це величезна робота. Аукціони - це філософія роботи управління, ми перші у ProZorro зайшли з орендою. У нас на Порталі відкритих даних є інформація про всіх балансоутримувачів та інвентаризації - не знаю, чи ще десь таке є в Україні. Щодо вкрадених приміщень - ми їх знайшли і звернулися в усі відповідні органи, щоб їх повернути. Але є велика проблема з реєстрами - в країні працюють «чорні» реєстратори», - заявила Інна Свистун.

Нагадаємо, 6 травня прокурорка Львівської області Ірина Діденко підписала підозру очільниці управління комунальної власності Львівської міської ради та фракції «Самопоміч» у Львівській обласній раді Інні Свистун у службовій недбалості, що потягнула за собою недоотримання майже 1,2 млн грн бюджетом міста.

А 26 травня апеляційний суд Львівської області скасував ухвалу про відсторонення Інни Свистун від посади керівниці управління комунальної власності Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: