Порівнюємо європейські та американські аромати

chanel-4506987_960_720

Сьогодні жіноча парфумерія представлена ​​різноманітними композиціями, тому вибрати бажаний варіант часом буває непросто.

На думку психологів, саме жінки найчастіше підбирають запашну продукцію під свій настрій, а також намагаються з її допомогою викликати ті почуття та емоції, яких їм бракує. Дехто завжди знаходиться в активному пошуку, сміливо експериментує й часто змінює варіанти, але досить багато жінок постійно користуються набором з декількох ароматів.

Історія створення та характерні особливості

На сайті мультирегіонального інтернет-магазину MAKEUP https://makeup.com.ua/categorys/324237/ можна познайомитися з продукцією відомих марок. Ми ж пропонуємо огляд відмінностей і характерних рис, які формуються в залежності від країни бренду.

Франція. По праву вважається королевою парфумерної індустрії. Курортне містечко Грасс, розташоване в Провансі, відоме всьому світу не тільки завдяки теплому клімату й особливому географічному розташуванню між Середземним морем і Альпами. У 18 століття тут почали виготовляти парфуми на основі місцевих квітів і рослин. Апельсин, лаванда, лимон, майоран, нарцис, герань, жасмин, помаранча, материнка, запашний горошок, розмарин, троянда, фіалка, чебрець, тубероза – це далеко не повний список фірмових натуральних складових. Французькі парфуми зазвичай відрізняються класичною побудовою, по-різному розкриваються на шкірі, мають неповторний шарм, підкреслюють привабливість.

Американські аромати. Активно заявили про себе в середині 20 століття. Потреба почати власне виробництво була викликана тим, що американки перестали задовольнятися статусом домогосподарки та почали активно будувати власну кар'єру. Основна відмінність запропонованих варіантів від традиційних французьких ароматів в тому, що у них немає окремих виражених нот, розкриваються вони відразу (а не поступово) і при контакті зі шкірою різних людей аромат відчувається приблизно однаково. Саме цей аспект часто стає приводом для суперечок і навіть певного неприйняття. Але кількість шанувальників американських марок неухильно зростає, оскільки їх продукція відрізняється цілісним, насиченим звучанням, підвищеною стійкістю, а також дозволяє активно заявити про себе. Спосіб життя, залежний від кар'єрного росту, висуває свої вимоги до парфумерії – її простота і виразність найкраще підходять для трудового дня в офісі та для відпочинку після роботи.

Італія. Вперше ароматну воду виготовили у Венеції, а з 1535 року почалася торгівля такою продукцією. Згодом до виготовлення парфумерії приєдналися майстри з Неаполя та Флоренції. Сьогодні Франція й Італія – ​​два центральних гравці, які фактично ділять цю сферу навпіл. Для італійської продукції характерні класика або інноваційне звучання. Так деякі марки з історією досить консервативні, але є чимало брендів, які дотримуються американської концепції. Характерні особливості жіночих варіантів – легкість, експресія та свіжість.

Аромати з усього світу допомагають нам спілкуватися, зав'язувати знайомства, бути впевненими в собі й в повній мірі насолоджуватися життям. Погодьтесь, без вишуканої жіночої парфумерії наше життя було б не такий чуттєвим та романтичним.

* реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: