У Львові чотирьох медиків підозрюють у халатності, через яку померла жінка

халатність
фото ілюстративне

Через недостатнє обстеження хворої лікарі не встановили їй правильний діагноз, ані призначили лікування. Як наслідок - жінка померла внаслідок розвитку хвороби.

Про це повідомляє пресцентр Нацполіції у Львівській області.

Поліцейські встановили, що 6 червня 2017 року в одну з львівських лікарень поступила львів’янка віком 77 років. Лікуванням пацієнтки займались лікарі гінекологічного та хірургічного відділень медзакладу. Проте 28 червня того ж року, жінка померла у лікарні.

За даними правоохоронців, смерть пацієнтки настала внаслідок лікарської халатності. Зокрема, через недостатнє обстеження хворої лікарі не встановили їй правильний діагноз, а отже - не могли призначити відповідне лікування, що обумовило смерть пацієнтки внаслідок розвитку хвороби.

Слідчі повідомили про підозри у неналежному виконанні обов'язків чотирьом медикам: завідувачам гінекологічного та хірургічного відділень, акушеру-гінекологу та хірургу (одній із лікарів про підозру повідомлено заочно, оскільки вона перебуває поза межами України).

За вчинене медикам загрожує покарання - позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Слідство триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: