У Львові платитимуть допомогу непрацездатним членам родин Героїв Майдану та АТО

IMG_4055-696x464-696x464

Депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу «Про підтримку окремих категорій населення міста Львова, найбільш уразливих до наслідків поширення вірусної інфекції COVID-19 у м. Львові».

Йдеться про додаткову виплату від міста непрацездатним членам сімей Героїв Небесної Сотні та загиблих під час бойових дій на Сході України.

«Пропонується встановити щомісячну виплату адресної грошової допомоги на рівні двох прожиткових мінімумів непрацездатним членам сімей Героїв Небесної Сотні; осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва або контузії чи інших ушкоджень, та осіб, які загинули під час безпосередньої участі в АТО /ООС. Вартість вказаної грошової допомоги становить щомісячно для дітей до 6 років — 3558 грн, від 6 до 18 років — 4436 грн, до 23 років дітям, які навчаються, — 4204 грн, і непрацездатним родичам — 3276 грн», - пояснила заступниця міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна.

На сьогодні у Львові на обліку перебуває 240 осіб, яким встановлено статус член сім'ї загиблого, з них дорослі - 139 осіб. Матимуть право на виплату щомісячної адресної грошової допомоги — 53 дорослих непрацездатних особи та 84 особи — діти (у тому числі до досягнення ними 23 років за умови їх навчання). Орієнтовна потреба в коштах для виплати грошової допомоги за сім місяців поточного року становитиме майже 3,94 млн. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: