Український парапланерист встановив рекорд Європи, пролетівши понад 350 кілометрів

2020-05-28 16.21.43 images.weserv.nl 62375d778198

Український парапланерист Богдан Базюк встановив європейський рекорд, зробивши 350-кілометровий політ між декількома областями України.

50-річний Базюк, уродженець села Тересва Закарпатської області - давній рекордсмен України з парапланерного спорту.

Однак 21 травня 2020 року він перевершив себе, здійснивши рекордний політ на 353,3 км. Це найдовший політ у рівнинній місцевості в усій Європі нинішнього року, характеризує досягнення українця профільний сайт компанії Nova.

Базюк стартував близько полудня в районі села Вітрівка Київської області, а приземлився ближче до 20:00 того ж дня у Вознесенському районі Миколаївської області. Його політ тривав 7 годин 34 хвилин, середня швидкість становила близько 46 км/год, а загальна відстань склала 353,3 км.

Того дня, 21 травня, це була вже друга спроба Богдана Базюка встановити рекорд - проте перший раз того ранку він пролетів лише 5 км.

Український спортсмен розповідає, що навіть при хорошому прогнозі погоди його завдання ускладнювалося через відсутність транспортного сполучення в Україні - що вимагало особливої уважності до маршруту та скорочувало кількість можливих спроб.

Близько години із семи годин свого польоту Базюку довелося летіти в складних погодних умовах, і це була найменш приємна частина дистанції, каже рекордсмен.

«Температура була не вище кількох градусів за Цельсієм, тому що я змерз, хоча одягнувся тепло. Але потім погода виправилася», - ділиться він.

Базюк розповідає, що з Вознесенського району Миколаївської області, де вже майже на заході сонця завершився його політ, його забрали машиною друзі. «Навряд чи я пролетів би далі, навіть якби стартував раніше», - вважає він.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: