На Львівщині в реанімаціях перебувають 37 хворих на коронавірус

1590487416_covid-19
Фото ілюстративне.

Враховуючи стан захворюваності на Львівщині питання про послаблення карантину зараз порушуватися не може.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає ІА Дивись.Info.

«Якщо порівняти показники з аналогічним періодом минулого тижня, то інцидентність, тобто кількість виявлених інфікованих на 100 тисяч населення у нас зросла. Якщо минулого тижня це був показник 11.92 і ми наближалися до показника дозволеного, то зараз цей показник 14,5 а вчора був 15,08. Кількість осіб в стаціонарах збільшилася на 65 осіб. Загалом в стаціонарах зараз знаходиться 460 людей. Також ми продовжуємо спостерігати зростання звернень за стаціонарною допомогою. В реанімаційних відділеннях на сьогодні 37 осіб а минулого тижня було 30. Враховуючи постанову Кабміну і стан захворюваності питання про послаблення карантину сьогодні не може підніматися», - заявив Орест Чемерис.

Як розповів директор обласного лабораторного центру МОЗ Роман Павлів, черга на  очікування результатів ПЛР-тестів наразі не зменшується.

«Це матеріали, які в нас лежать від 15-16 числа. Зараз їх приблизно 3700. Зі вчора на сьогодні ми отримали 500 матеріалів, перед тим 800 і ще день перед тим – 800. А робимо максимально 350 досліджень за добу. Ми розширюємо ПЛР-тестування, але розширення ІФА-тестування дасть можливість значно зменшити надходження в лабораторію матеріалів на ПЛР. Це будуть або підтвердження ІФА діагностики або ті випадки, які передбачені чинним медичним законодавством», - розповів Роман Павлів.

Водночас, він спрогнозував, що карантин може тривати довго, якщо не зміниться ставлення людей до заходів безпеки.

«Незважаючи на продовження карантину, таке враження що він продовжується лише на папері а для людей його не існує. І це ми бачимо всюди. Активізація діяльності людей без дотримання заходів безпеки просто вражає. Тому карантин буде продовжуватися довго і люди будуть хворіти щораз більше, якщо не будуть дотримуватися цих заходів. Частина приміських автобусів, які почали курсувати, там зовсім не дотримуються правил перевезень. Це все наслідок недотримання правил», - додав Роман Павлів.

Як пояснив заступник голови ЛОДА Тарас Грень, громадський транспорт продовжує працювати в режимі спецперевезень.

«Функції контролю покладаються на Нацполіцію. Непоодинокі випадки коли автобуси їдуть переповнені , але адміністративного впливу на це ми не маємо. Ми в поліцію звертаємося постійно», - розповів Тарас Грень.

За його словами, наступне засідання обласної комісії з ТЕБ і НС відбудеться 1 червня. Якщо не буде достатніх підстав для послаблення карантинних заходів  - вони знову будуть продовжені. А до понеділка жодних послаблень карантинних заходів не відбудеться.

Нагадаємо, обласна комісія ТЕБ та НС вирішила продовжити карантинні заходи на Львівщині до понеділка, 1 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: