Останній дзвоник на карантині: як школярі завершують навчальний рік (відео)

shkoly

В останній день навчального року, 29 травня, в Україні школярі святкують останній дзвоник. Однак через цьогорічну ситуацію з пандемією коронавірусу, вперше в історії останній дзвоник пройде онлайн.

Від традиційної лінійки відмовилися у Луцьку, Вінниці, Одесі, Львові, Житомирі, Івано-Франківську та багатьох інших містах.

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook тимчасово виконувачка обов'язків міністра освіти і науки України Любомира Мандзій, перехід на режим онлайн-навчання - це подія, яка назавжди залишиться в історії української освітянської спільноти.

«Так, ми не зовсім були готові до такої кардинальної трансформації, але спільними зусиллями змогли у “прискореному режимі" налагодити процеси та продовжити навчальний рік. Найцінніше цих двох місяців - ми змогли об'єднатися, почали активніше ділитися своїми знаннями і точно опанували нові навички. Через карантин ми не зберемося всі разом, щоб відсвяткувати останні дзвоники. Але цей день не став менш урочистим чи важливим. Я щиро вітаю випускників 2020, їхніх батьків та педагогів! Нехай на шляху до здійснення ваших мрій не буде перепон», - повідомила Мандзій.

Директори шкіл міста Рівного придумали для школярів та випускників альтернативу. Для усіх школярів, які позбавлені почути останній дзвоник вони зробили сюрприз – шкільний дзвінок пролунав з кожного подвір'я школи.

«Впевнена – цей дзвоник почують всі 29 690 школярів міста. І зовсім по-особливому звучатиме він для 1402 рівненських випускників 2020 року. Дякуємо всім вчителям, учням і батькам за науку, розуміння і співпрацю в цьому непростому для всіх навчальному році. До зустрічі в рідних школах!», – розповіла заступниця міського голови Галина Кульчинська.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: