З Польщі депортували 33 українців за спробу нелегально перетнути кордон із Чехією

польща

Польські прикордонники 27 травня затримали 33 громадян України, які у чотирьох мікроавтобусах намагалися нелегально перетнути польсько-чеський кордон у місцях, де це на даний час це заборонено.

Усім затриманим українцям анульовано візи, на них накладено штрафи і зобов’язано виїхати з Польщі, інформує Надбужанський відділ Прикордонної служби Польщі.

«У середу, 27 травня, прикордонники з відділу в місті Згожелєц, патрулюючи “зелений кордон”, затримали у населеному пункті Соколовська Любавського повіту чотири мікроавтобуси, які прямували у напрямку Чехії. Водії транспортних засобів мали намір перетнути кордон, оминаючи прикордонний та санітарний контроль. Під час перевірки з’ясувалося, що в мікроавтобусах (на чеській та польській реєстрації) подорожувало разом з водіями загалом 33 громадянина України віком від 20-ти до 60-ти років та двоє чехів віком 45 і 60 років»,- йдеться в повідомленні.

Як зазначається, українці легально в’їхали до Польщі 25 та 27 травня і повинні були зараз перебувати на двотижневій обсервації.

Комендант прикордонного відділу у місті Згожелєц анулював українцям національні візи з правом на працю і вручив рішення про необхідність залишення території Польщі. У рішенні також йдеться про тимчасову заборону на в’їзд до Польщі та Шенгенської зони.

На українців накладено штрафи за спробу нелегального перетину кордону.

У зв'язку з пандемією коронавірусу з 15 березня польський кордон, також і з країнами ЄС, можна перетинати лише у визначених пунктах пропуску.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: