Зеленський пропонує посилити покарання за ухилення від військової служби

військові
Фото ілюстративне

Штрафи за порушення правил військового обліку, законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, а також втрату військових документів відчутно зростуть.

Відповідний законопроєкт як невідкладний подав президент України Володимир Зеленський, пише Суспільне.

Документом пропонується запровадження нового виду військової служби – військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, порядку його організації та проведення, передбачення для осіб, які призиваються, трудових, освітніх гарантій, гарантій соціально-правового захисту.

За ухилення від призову під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період пропонують карати позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Також документом пропонується у кілька разів збільшити штрафи за порушення військовозобов'язаними чи призовниками законодавства про військовий обов'язок і військову службу. Порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку тягне за собою штраф від 510 до 850 гривень. За повторне порушення протягом року, а також вчинення такого порушення в особливий період – штраф від 850 до 1700 гривень.

Також документ пропонує збільшити штрафи за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, де передбачено збільшення штрафів для посадовців.

Штраф складатиме від 1700 до 3400 гривень, а для посадових осіб – 3400 до 5100 гривень. Повторне порушення протягом року порушення, а також вчинення такого порушення в особливий період тягне за собою штраф від 3400 до 5100 гривень. Для посадових осіб – від 5100 до 8500 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: