Поліцейські повідомили про підозру зловмисниці, причетній до шахрайства з субвенційними коштами

форензик1-1
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Зловмисницю, 31-річну мешканку Миколаївського району, викрили слідчі Шевченківського відділу поліції спільно із працівниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, у 2018 році підозрювана, будучи уповноваженою особою одного з фармакологічних підприємств при укладанні та виконанні додаткових угод до договорів з державними установами (медичними закладами, аптеками тощо), систематично підробляла офіційні документи - зокрема, вносила у звіти неправдиві відомості щодо відпущених лікарських засобів, вартість яких підлягає повному або частковому відшкодуванню.

В подальшому зловмисниця подавала підроблені звіти в Управління охорони здоров’я Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, таким чином безпідставно отримавши субвенційні кошти на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань за Урядовою програмою «Доступні Ліки», завдавши державному бюджету збитків  на загальну суму більше 485 тисяч гривень.

Слідчі повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2,3 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України, а також ч.2  ст.222 (Шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до п’яти років.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: