До Дня захисту дітей львів’янка намалювала «особливу» картину під відкритим небом (фото)

IMG_0898

Андріана Чухній, художниця з синдромом Дауна, вживу намалювала картину на великому полотні олійними фарбами, за наставництвом художниці Ольги Ставникович.

Подію організувало львівське інклюзивне ательє «Lady Di atelier», в якому упродовж останнього року малює дівчинка.

Перед Ратушею одночасно відкрили виставку картин Андріани Чухній в межах Всеукраїнської акції #намалюю_тобі_любов від Lady Di atelier.

Андріані Чухній – 15 років, і в неї – синдром Дауна, дівчинка була відлюдькуватою, доки не почала малювати. І результат здивував всіх: тепер її роботи купує львівське ательє. Вироби стали популярними не лише у Львові, а й по всій країні.

Як розповіла співзасновниця першого в Україні інклюзивного ательє Lady Di atelier Ірина Ляховенко акція присвячена до Дню захисту дітей, передає ІА Дивись.Info.

Ірина Ляховенко

«Львівська міська рада підтримала нашу ініціативу "малювання картин під відкритим небом на площі Ринок". Майстриня нашого інклюзивного ательє Андріана малювала картину під наставництвом художниці Олі Ставникович, - каже Ляховенко. - Інклюзивне ательє Lady Di atelier — це ательє, де працюють люди з інвалідністю, а також мами, які виховують таких дітей. Одним і з сегментів нашої діяльності є сонячна майстерня, де діти із синдромом Дауна та люди з інвалідністю можуть проходити арт-терапію за наставництвом художників»

«Цією акцією ми хочемо підтримати діток та хочемо показати на власному прикладі, що арт-терапія це дуже вагомо та важливо для емоційного розвитку дитини та закликаємо інших батьків аби приходили на арт-терпію», - додала Ляховенко.

Фото: ІА Дивись.Info

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: